« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
Vježbanje

Tijelo u formi prije početka ljeta

Kako bi vaša stražnjica izgledala što bolje, poželjno je svakodnevno vježbanje. Donosimo vam nekoliko jednostavnih vježbi koje će vam pomoći u tome

Fotografija vijesti
Više o

tjelovježba

,

vježbanje

,

stražnjica

Vladavina mršavica polako postaje prošlost, obline su sve više na cijeni. Upravo je stražnjica kakvu ima američka pjevačica i glumica Jennifer Lopez postala ‘in’. Da bi zadržala privlačan izgled stražnjice, ljepotica latino podrijetla redovito vježba i učvršćuje mišiće, a koliko je u tome uspješna govori i njena popularnost. Stoga, ako radni dan provodite sjedeći, vrijeme je da se pokrenete i  počnete vježbati.

Ustrajete li u vježbanju, sigurno ćete biti zadovoljni postignutim rezultatima.
Izvodite vježbe dva do tri puta tjedno i za 6 do 8 tjedana imat ćete ljepše oblikovanu stražnjicu. Ako se borite s viškom kilograma, morate promijeniti i prehranu jer samo vježbanje neće biti dovoljno učinkovito. Uvođenjem nekih promjena u svoje aerobne aktivnosti također ćete poboljšati izgled stražnjice.

Postoje razni načini da učvrstite stražnjicu, a mi vam predlažemo najjednostavnije od njih:

Hodanje
Hodati možete po pomičnoj traci, dodajući nagib od 2 do 5 stupnjeva (da se stvori otpor). Na kraju svakog koraka odgurnite se nožnim prstima i stisnite mišiće stražnjice te iste noge. Ako hodate na otvorenom, potražite blagi uspon.

Lift zamijenite stubama
Umjesto lifta koristite se stubama. Dok se penjete, pustite ruke da se prirodno njišu, a težinu tijela prebacite na pete jer ćete tako zaposliti mišiće stražnjice (opterećivanjem nožnih prstiju jačate listove).

Rolanje
Nađite slobodno vrijeme, izađite van i stavite role. Prilikom rolanja rade svi mišići pa tako i oni stražnjice. Odgurujte se iz peta umjesto iz prstiju tako ćete natjerati mišiće stražnjice da napornije rade pa će te osjetiti zatezanje mišića stražnjice.

Steper
Oslonite cijelo stopalo na platformu stepera i stisnite stražnjicu svaki put kad zakoračite prema gore.
Kad silazite, ostanite blizu platforme. Uspinjite se i silazite umjerenom brzinom tako da posao obavljaju mišići stražnjice.

Stezanje mišića dok sjedite
Dok sjedite u uredu, vježbajte područje stražnjice, i to tako da sjedite ravnih leđa i primaknutih nogu, ne prekriženih, stegnete mišiće stražnjice te tako ostanite deset sekundi.
Ponovite stezanje više puta.

Kao što vidite, za čvrstu stražnjicu nije vam potreban nikakav zamršen sportski program. Jednostavnim vježbama sigurno ćete pridonijeti boljem izgledu svoje stražnjice i time će porasti vaše samopouzdanje.

Prehrana je važnaAko se borite s viškom kilograma, morate promijeniti i prehranu, jer samo vježbanje neće biti dovoljno učinkovito.
Uvođenjem nekih promjena u svoje aerobne aktivnosti također ćete poboljšati izgled stražnjice.
Dok sjedite u uredu, vježbajte područje stražnjice, i to tako da sjedite ravnih leđa i primaknutih nogu, ne prekriženih, stegnite mišiće stražnjice te tako ostanite deset sekundi.Ponovite stezanje više puta.

Piše: Pripremila: Željka Furdek
13.05.2008. 22:42:47
Novi komentar
nužno
nužno