« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
MLJAC

Superhrana za proljetnu energiju

Proljeće budi cijelu prirodu, pa je vrijeme da i mi probudimo svoje tijelo i damo mu potrebnu količnu energije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

proljeće

,

jagode

,

šparoge

,

orah

,

superhrana

,

špinat

,

artičoke

,

mladi luk

Proljetna hrana mora biti lagana, kao svježi proljetni zrak, no uz to treba imati sve što treba našem tijelu. Pravilan odabir ubrzat će vam metabolizam, dati dovoljno energije i očistiti kožu, kako bi zasjali u skladu s prolistalom prirodom.

Superhrana koju ćemo nabrojati trebala bi pronaći mjesto na vašem stolu svakog dana, poput špinata koji je bogat mineralima i vitaminima - željezo i vitamini C, E i K napravit će malo čudo za vas, a dovoljno je šalica špinata dnevno, bilo u smoothieju, kuhanog ili u salati s limunom.

Stigle su i jagode, a one će vam posebno pomoći u čišćenju kože - zgnječite ih i nanesite kao masku, koža će biti meka i sjajna zbog velike količine antioksidansa i vitamina C u jagodama.

Orasi su puni minerala i vitamina, kao i zdravih masnoća koje osnažuju imunitet i snižavaju razine lošeg kolesterola. Nasjeckajte ih i dodajte u žitarice ili salatu, glavno da ih jedete.

Sezonu šparoga ne smijete propustiti zbog nevjerojatne količine minerala - cinka, kalija, magnezij i željeza, a uz to su pune vlakana i vitamina B. Savršeno za fritaju.

Uz to gricnite i mladi luk koji pazi na krvni tlak, jača imunitet i pomaže da se brzo zasitite svojim intenzivnim okusom i mirisom. Kombinirajte s mahunarkama čiji proteini daju signal mozgu da ste siti, a vlakna će ubrzati metabolizam i poboljšati probavu.

Sve u svemu, priroda nas je opskrbila svim potrebnim nutrijentima u svojim plodovima, navalite.

08.04.2014. 13:07:00
Novi komentar
nužno
nužno