objavljeno 08.04.2014. 13:07:00
MLJAC

Superhrana za proljetnu energiju

Proljeće budi cijelu prirodu, pa je vrijeme da i mi probudimo svoje tijelo i damo mu potrebnu količnu energije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)

Proljetna hrana mora biti lagana, kao svježi proljetni zrak, no uz to treba imati sve što treba našem tijelu. Pravilan odabir ubrzat će vam metabolizam, dati dovoljno energije i očistiti kožu, kako bi zasjali u skladu s prolistalom prirodom.

Superhrana koju ćemo nabrojati trebala bi pronaći mjesto na vašem stolu svakog dana, poput špinata koji je bogat mineralima i vitaminima - željezo i vitamini C, E i K napravit će malo čudo za vas, a dovoljno je šalica špinata dnevno, bilo u smoothieju, kuhanog ili u salati s limunom.

Stigle su i jagode, a one će vam posebno pomoći u čišćenju kože - zgnječite ih i nanesite kao masku, koža će biti meka i sjajna zbog velike količine antioksidansa i vitamina C u jagodama.

Orasi su puni minerala i vitamina, kao i zdravih masnoća koje osnažuju imunitet i snižavaju razine lošeg kolesterola. Nasjeckajte ih i dodajte u žitarice ili salatu, glavno da ih jedete.

Sezonu šparoga ne smijete propustiti zbog nevjerojatne količine minerala - cinka, kalija, magnezij i željeza, a uz to su pune vlakana i vitamina B. Savršeno za fritaju.

Uz to gricnite i mladi luk koji pazi na krvni tlak, jača imunitet i pomaže da se brzo zasitite svojim intenzivnim okusom i mirisom. Kombinirajte s mahunarkama čiji proteini daju signal mozgu da ste siti, a vlakna će ubrzati metabolizam i poboljšati probavu.

Sve u svemu, priroda nas je opskrbila svim potrebnim nutrijentima u svojim plodovima, navalite.

08.04.2014. 13:07:00
http://m.metro-portal.hr/superhrana-za-proljetnu-energiju/84279/