« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana
SAVJETI

Što se smije gricnuti navečer?

Iako se ne preporuča redovno jesti kasno navečer, stručnjaci ipak savjetuju da je najbolje ne ići u krevet gladan

Recimo...
Recimo... (Arhiva)
Više o

hrana

,

debljanje

,

večera

Kao što dobro znamo, učestalo jedenje u kasnim satima može rezultirati debljanjem, a pogotovo ako je u pitanju hrana koja sadrži rafinirane ugljikohidrate i škrob - poput kruha i riže, ali i namirnice poput čipsa i kolačića - koji imaju malo vlakana i puno šećera.

Iako takve namirnice mogu biti brzo rješenje za utažiti glad, ali ako trošite dobivenu energiju, te se kalorije mogu pohraniti kao mast, prenosi Healthy.

Ipak, stručnjaci kažu da je najbolje ne ići u krevet gladan, a ako vas primi glad u kasne sate savjetuju da posegnete za visokoproteinskim međuobrokom poput svježeg sira.

Jedno istraživanje je otkrilo da da bi konzumacija 30 grama proteina oko 30 minuta prije spavanja mogla pozitivno utjecati na metabolizam.

Iako je istraživanje bilo malo i uključivalo je samo aktivne žene od dvadeset i nešto godina, bilo je prvo koje je istražilo tu mogućnost u cjelovitim namirnicama, za razliku od proteinskih napitaka i drugih proteinskih dodataka koji su istraživani u ranijim istraživanjima.

Ako niste obožavatelj svježeg sira, ne brinite - na raspolaganju vam je hrpa drugih dobrih izvora proteina koje odobravaju nutricionisti

"Pokušajte jesti narezane nemasne proteine kao što su piletina, pečena govedina, tofu, kuhana jaja ili mala šaka badema 30 minuta prije spavanja kako biste zadržali sitost tijekom cijele noći", predlaže Bridgette Agee, medicinska sestra. "Ova će hrana također osigurati energiju potrebnu za metabolizam, čime će se povećati vaši napori u mršavljenju."

Bademi ili orasi neki su od najzdravijih orašastih plodova koje možete jesti i mogu biti dobar odabir za ljude koji ne podnose laktozu, vegane ili jednostavno ne vole mliječne proizvode. Orašasti plodovi općenito imaju visok sadržaj dobrih masnoća, kao i dobar izvor proteina i hranjivih tvari poput vitamina E, selena i magnezija, da spomenemo samo neke.

21.07.2023. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    22.07.2023. 09:50
    nista iza 20 00
Novi komentar
nužno
nužno