« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
ZAPAMTITE!

Što se ljeti nosi, a što ne

Mnogi svejedno rade pogreške kada je riječ o odijevanju te na užegli ljetni dan obuku traper hlače ili poliestersku haljinu

Pasje vrućine
Pasje vrućine (Arhiva)
Više o

ljeto

,

savjeti

,

odjeća

,

materijali

Ljeto i vrućine mogu biti još i gori ako nosimo pogrešne materijale - oni koji zadržavaju vlagu i znoj te ne dozvoljavaju koži da normalno diše mogu itekako utjecati na to da vrućina postane vaš veći neprijatelj nego što zapravo jest.

No, mnogi svejedno rade pogreške kada je riječ o odijevanju te na užegli ljetni dan obuku traper hlače ili poliestersku haljinu. 

NAJGORI MATERIJALI

Poliester - Odjeća od poliestera je veoma tražena zbog visoke izdržljivosti i niske cijene, no također je i vodootporna, što znači da nimalo ne apsorbira znoj te najčešće prouzrokuje neugodan miris za vrijeme velikih vrućina. 

Traper - Iako su kratke traper hlače veoma popularan ljetni modni odabir, zapravo su veoma nepraktične za ovo doba godine. Težak, nimalo prozračan i veoma uzak materijal samo su neke od njegovih karakteristika, stoga dobro promislite hoćete li ga sljedeći put obući.

Vuna - zašto bi itko nosio vunu u ljetnim mjesecima, pitate se? No, neki odjevni predmeti izrađeni od vune čak mogu biti označeni prigodnima za nošenje ljeti što svakako nije dobra praksa.

NAJBOLJI MATERIJALI

Lan - spada u skupinu prirodnih materijala s većim sposobnostima apsorpcije od ostalih tkanina. Uz to, tkanina se ne pripija uz tijelo stoga je veoma udobna za nošenje.

Pamuk - poznat je kao materijal koji je veoma pogodan za nošenje u raznim tipovima klimatskih uvjeta. Budući da je prirodno vlakno, apsorbira vlagu za vrijeme znojenja te omogućuje i brže hlađenje tijela. Međutim, kada je riječ o toplini, pamuk je zahvalan materijal, no kada govorimo o mrljama od znoja, mogao bi izazvati neugodne situacije jer se sporo suši. 

Svila - Za one s nešto skupljim ukusom, svila je pravi izbor ljetnog materijala. Ona ne spada pod materijale s dobrim apsorbirajućim svojstvima kao što su lan i pamuk, ali je veoma privlačna zahvaljujući laganom materijalu. 

27.07.2018. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno