« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
LAŽI

Srušeno pet mitova o muškom tijelu i seksualnosti

Velična stopala muškarca ukazuje na veličinu penisa? Ne baš

Veličina stopala nema nikakve veze s veličinom penisa
Veličina stopala nema nikakve veze s veličinom penisa (Deviantart)
Više o

ćelavost

,

seks

,

penis

,

brijanje

,

muškarci

,

mitovi

,

tijelo

,

stopala

Muškarce baš kao i žene okružuju brojni mitovi vezani za njihovu tjelesnost, počevši od veličine stopala do seksualnog života. Dr. Aaron Caroll sa Sveučilišta Indiana i su-autor knjige „Don't Swallow Your Gum: Myths, Half-truths and Outright Lies About Your Body and Health", zato je odlučio razbiti neke od njih.

1. mit - Muškarci misle na seks svakih sedam sekundi

Caroll kaže da nitko ne može imati takve mentalne performanse, kako ga citira LiveScience. Naime, prema najopsežnijem  istraživanju te vrste Edwarda Laumanna iz 1994. godine, 43 posto muškaraca jedva da pomisli na seks jednom na dan. Većina na to misli nekoliko puta tjedno do nekoliko puta mjesečno, gledano naravno u globalnom smislu.

2. mit - Samci imaju bolji seksualni život od oženjenih

Prema uvriježenim razmišljanjima oženjeni muškarci nemaju baš lud seksualni život dok samci ne znaju kud bi od seksa. Ustvari je obrnuto. Prema istraživanju NORC-a (američki Nacionalni centar za istraživanje mijenja) iz 2006. godine ,oženjeni se seksaju između 28 do 400 posto više od samaca, ovisno naravno o dobi u kojoj se nalaze. pored toga, udane žene lakše dolaze do orgazma, a oženjeni muškarci zahvaljujući njima imaju puno raznovrsniji seksualni život i puno više oralnog seksa.

3. mit - Muško sjeme je puno kalorija

Dr. Rachel Vreeman sa Sveučilišta Indiana, inače Carrollova kolegica, uvjerava da je sjemena tekućina ustvari voda s hranjivim tvarima poput vitamina C, kalcija i magnezija. Sadrži i fruktozu ali energetske vrijednosti samo pet do sedam kalorija.

4. mit - Ako češće brijete glavu i bradu, kosa/dlačice će biti zdravije, gušće i brže će rasti

„Da je to istina imali bismo rješenje za problem ćelavosti kod muškaraca", kazao je Carroll. Ako vam se nakon brijanja dlačice čine tamnijima i gušćima znajte da je to varka jer još nisu izašle na površinu i nisu se izložile suncu i ostalim elementima koji ih 'troše'.

5. mit - Muškarci velikih stopala imaju velike penise

Istina je da je za razvoj penisa i prsta na nogama (kao i klitorisa i prsta ruku) odgovoran jedan te isti gen, ali duljina jednog nema nikakve veze s duljinom drugog. u jednom istraživanju, kaže Carroll, nad 3.000 muškaraca, uopće nije pronađena veza između veličine penisa i veličine stopala. U drugom istraživanju iz 2002. godine provedenom u bolnici St. Mary's iz Londona, stručnjaci su uspoređivali veličinu stopala 104 volontera s genitalijama. Svaki od 104 penisa bio je rastegnut koliko je to bilo moguće kako bi se osigurala dosljednost rezultata. veza između veličina nije pronađena.

28.11.2012. 17:07:00
Novi komentar
nužno
nužno