« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 23 dana
SAVJETI :)

Smršavite bez vježbanja, jer se može...

Postoje jednostavne navike koje vam mogu pomoći u mršavljenju, a da pri tome ne morate vježbati...

I to se može...
I to se može... (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

mršavljenje

,

mršavljenje bez vježbanja

Mršavljenje je obično muka, no ne mora nužno biti - ako se malo bolje posložite, moguće je mršaviti i bez vježbanja, vjerovali ili ne.

Dakle, što bi trebali raditi...

Dobro se naspavajte - potrudite se da spavate između sedam i osam sati dnevno jer je upravo san ključan za smirivanje hormona gladi. Neispavanost može potaknuti osjećaj gladi pa obratite pažnju na to koliko spavate. Osim toga, pripazite i na temperaturu sobe u kojoj spavate - ona ne vi trebala biti veća od 15°C.

Jedite više prirodnih šećera - umjesto slatkiša, radije pojedite nešto od voća. Većina slaktiša sadrži puno šećera, što biste trebali izbjegavati. Umjesto čokolade ili nekog drugog slatkiša radije pojedite neko voće koje je prirodno slatko, poput klementina.

Nemojte se previše brinuti - stres je okidač za brojna negativna stanja, a između ostalog, može potaknuti i deblanje. Kad smo pod stresom žudimo za masnom hranom i namirnicama koje su bogate šećerom, što dovodi do nakupljanja kilograma, piše Eat this. Kada ste pod stresom, pokušajte meditirati da biste se smirili.

Pijte zeleni čaj - ako se želite riješiti viška kilograma, pijte najmanje jednu šalicu čaja dnevo. Jedna studija otkrila je osobe koje redovito piju zeleni čaj gube prosječno 3.5 kilograma više kroz 12 tjedana nego oni koji ne piju čaj.

Šetajte - obična kratka šetnja oko kvarta može vam pomoći da izbjegnete prejedanje. Ako vam je mozak okupiran takvim nekim zadatkom, smanjit će se želja za hranom, sugeriraju istraživanja.

03.12.2021. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno