« Seks
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
DUBOK SAN

Seksomnija je nasljedna?

Australski znanstvenik otkrio je vjerojatno prvi slučaj u svijetu da i otac i sin pate od seksomnije, neobičnog poremećaja spavanja

Seksomnija bi mogla biti nasljedna
Seksomnija bi mogla biti nasljedna (DeviantArt)
Više o

seks

,

spavanje

,

san

,

mjesečarenje

,

seksomnija

Seksomnija, seksualni čin ili samozadovoljavanje u snu, mogla bi biti nasljedna, pokazalo je istraživanje australskog znanstvenika Gerarda Kennedyja, profesora na Sveučilištu Victoria. On već 16 godina proučava osobe koje pate od seksomnije i nedavno je naišao na slučaj u kojem su od tog neobičnog stanja patili i otac i sin.

>> 6 bizarnih seksualnih poremećaja

U slučaju obojice mušlaraca, seks u snu započinje 50 do 70 minuta nakon što zaspu, uvijek kad su u prvoj dubokoj fazi sna i prije nego što počnu snovi. Osim toga, obojica muškaraca su tijekom takvog seksa grubi i mehanički, a iz tog stanja ih se ne može probuditi, pa čak i kad se na njih viče ili ih netko udara.

Dio mozga koji kontrolira kretanje se tijekom sna postupno isključuje u dobi kad djeca prerastaju u tinejdžere, zbog čega većina djece ''preraste'' mjesečarenje ili noćne more. No, kod nekih osoba takva stanja ostaju trajna zbog čega i kao odrasli u snu hodaju, jedu ili se seksaju.

18.11.2010. 19:25:00
Novi komentar
nužno
nužno