« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
DETOX

Savjeti za detoksikaciju tijela

Detoksikacija je kontroverzna od samog početka, pogotovo kad se kupuju raznorazni napitci i slične stvari koje bi to trebale napraviti... a zapravo. samo treba napraviti ove stvari...

Evo što vam treba...
Evo što vam treba... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

detoksikacija

Detoksikacija je, zapravo, prilično korisna stvar za svakoga, pogotovo kad ćemo tako i tako nakon nove godine svi krenuti na neku od mogućih varijanti kako bi doveli svoju težinu na mjesto gdje bi trebala biti.

No, zašto bi to bilo nešto posetno - mogu li se takve stvari raditi cijelo vrijeme kako bi potpuno promijenili svoj stil života i prehrane i postali svakodnevnica u kojoj se mršavi, zdravi i lijepi?

Naravno da je to moguće... pa evo par stvari koje bi trebali raditi svakoga dana..

Započnite svaki dan jednom do dvije čaše vode s prstohvatom morske soli i limunovim sokom.

Prije tuširanja napravite suhi piling tijela: krenite od nogu prema srcu. To će potaknuti limfni sustav, ukloniti otpad iz tijela, oslobodit će kožu od umrlih stanica i otvoriti pore.

Tijekom tuširanja izmjenjujte hladnu i toplu vodu u intervalima od 30 sekundi: tuširanje neka traje najviše 5 minuta. Ovaj način tuširanja izvrstan je za poticanje rada limfnog sustava i jačanje živčanog sustava.

Prije upotrebe kozmetike i parfema, pogledajte njihov sastav: većina ih sadrži toksična svojstva.

Za vrijeme detoksikacije, posebno se pridržavajte ove upute i koristite organsku kozmetiku.

Ograničite unos kave na jednu šalicu dnevno i pobrinite se da je iz organskog uzgoja: ako imate potrebu za konzumacijom veće količine kofeina, pokušajte ga zamijeniti čajem od jasmina ili zelenim čajem. Poželjno je konzumirati čajeve bez kofeina. Idealan izbor za vrijeme detoksikacije je čaj od đumbira i paprene metvice.

Jedite organske namirnice: birajte kvalitetno voće i povrće, piletinu iz domaćeg uzgoja i divlju ribu. Tijekom provođenja programa obratite pozornost na kvalitetu, a ne kvantitetu namirnica.

I na kraju, naučit ćete nove načine prehrane i svakodnevnih rituala koji će od vas napraviti zdraviju i kvalitetniju osobu....

11.12.2022. 20:29:00
Novi komentar
nužno
nužno