« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Riješite se napokon sala s trbuha

Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije neriješiv - evo kako se to radi

Nije li već vrijeme da ga se riješite?
Nije li već vrijeme da ga se riješite? (Arhiva)
Više o

vježbanje

,

savjeti

,

salo

,

trbuh

Salo na trbuhu nije samo problem zbog kojeg ne možete zakopčati par godina staru košulju i ne izgledate baš lijepo - ono je potencijalno izvor mnogih ozbiljnih bolesti koje možete spriječiti samo ako ga napokon skinete.

Svi koji su pokušali, a nisu uspjeli (definitivno velika većina) uvijek se pita postoji li uopće način kako se toga riješiti? Kod mršavljenja, skidanje sala s trbuha definitivno je najveći problem, ali nije nerješiv.

Naravno, nećemo vam ponuditi neku čudotvornu umotvorinu već dobar, stari prirodan način - kvalitetniju prehranu i vježbanje.

Prehrana

Režim prehrane uvijek je prva stvar od koje krećemo, prvenstveno zbog toga što je ujedno i jedna od najjednostavnijih. Iako nekima promjena prehrane predstavlja veliki problem, u konačnici donosi odlične rezultate.

Što se tiče prehrane u slučaju skidanja masnih naslaga, ovdje je najvažnije da se riješite svih onih namirnica koje sadrže rafinirani šećer i takozvane 'nezdrave' masti.

U svoju svakodnevnu prehranu obavezno uvrstite proteine koji pomažu u izgradnji i učvršćivanju mišića, ubrzavaju metabolizam i tako pomažu u rješavanju problema masnih naslaga. Namirnice najbogatije proteinima su jaja, piletina, bademi, grčki jogurt, brokula, tuna i kvinoja.

Naravno, obroci trebaju biti redoviti i uravnoteženi, u protivnom ćete se vrlo teško riješiti nakupljenog sala.

Vježbanje

Ma koliko hodanje i šetnje bile zdrave, ovdje ćete se ipak morati ozbiljno oznojiti. Vježbe koje dokazano pomažu u skidanju sala s trbuha, između ostaloga uključuju i dizanje utega. Provedeno istraživanje iz 2014. godine pokazalo je da se kod muškaraca koji su dnevno imali samo 20 minuta dizanja utega količina sala na trbuhu smanjila, u usporedbi s onima koji nisu izvodili vježbe s utezima.

Međutim, važno je da znate da dizanje utega ne biste smjeli raditi sami, već uz nadziranje fitness trenera ili kineziologa jer bi u protivnome moglo doći do ozbiljnih ozljeda.

26.08.2018. 13:29:00
Novi komentar
nužno
nužno