« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Ravan trbuh za tjedan dana - mit ili stvarnost?

Uz nekoliko jednostavnih korekcija u prehrani možete dovesti trbuh u zadovoljavajuće stanje, a ukoliko uvedete i vježbanje u svoju dnevnu rutinu, rezulltati će bit fantastični.

Ravan trbuh nije nedostižan, dapače :)
Ravan trbuh nije nedostižan, dapače :) (Shutterstock)
Više o

hrana

,

savjeti

,

ravan trbuh

Ravan trbuh svima je ideal za ljeto, no rijetki to uspiju napraviti na zadovoljavajući način pa se nakon nekog vremena potpuno opuste i odustanu od pokušaja da se dovedu u red - što je pogrešno, naravno, jer potrebno je samo malo discipline u prehrani i par vježbi kako biste dostigli željeni cilj.

Hrana za ravan trbuh

Jedite hranu bogatu vlaknima - cjelovite žitarice, voće i povrće, sjemenke i orašaste plodove te mahunarke. I među ovim namirnicama ima onih koje napuhuju (kupusnjače, grah) pa slušajte svoje tijelo.  

Pijte dovoljno tekućine - vode i čajeva. Potaknut će metabolizam, spriječit zatvor i olakšati probavu.

Uvedite u prehranu đumbir jer olakšava probavu i želučane tegobe te ublažava nadutost. Isto čine i menta, peršin i jogurt te suhe šljive.

Žvačite hranu i polako jedite jer probava počinje već u ustima, a ne u želucu i svojim ćete crijevima uvelike olakšati posao, ako koristite zube i žlijezde koje luče slinu. Nisu bez razloga u našim ustima. Jedite pet manjih obroka dnevno i izbacite gazirana pića iz prehrane. 

Za kraj - treba i vježbati, znojiti se, izbaciti iz tijela toksine i suvišne kalorije te učvrstiti mišiće. Stoga trčite, hodajte, radite trbušnjake - što god želite, sve je dobro i korisno za vas.

Kao što smo rekli, samo malo više discipline i cilj više neće biti nedostižan!

12.04.2017. 11:02:00
Novi komentar
nužno
nužno