« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Promjene životnog stila za tanji struk

Promjene nisu teške niti previše zahtjevne, a kad vidite rezultate, odmah će vam se vratiti osmijeh na lice

Manji tanjur čuda radi
Manji tanjur čuda radi (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

promjene

,

životni stil

Životni stil je, vjerovali ili ne, jedna od stvari koja je najodgovornija za našu liniju - stoga, potrebno je promijeniti priličnu količinu toga kako bi skinuli višak kilograma.

No, imamo i dobru vijest - promjene nisu teške niti previše zahtjevne, a kad vidite rezultate, odmah će vam se vratiti osmijeh na lice.

Jedite polako - jedan od odličnih načina mršavljenja je da jedete polako. Konkretno ako ovako unosite hranu vjerojatno ćete se manje prejedati. "Lagano konzumiranje hrane povećava razinu hormona u crijevima koji je odgovoran za osjećaj sitosti, što će vam pomoći da smanjite unos kalorija", dalje piše Healthline.

Koristite manje tanjure - ovo vam može pomoći u kontroli količine hrane koju konzumirate i pomoći vam kod gubitka kilograma, a istovremeno pomoći da se osjećate zadovoljno. "Zbog korištenja velikih tanjura može vam se učiniti da se radi o manjoj količini hrane, a to često dovodi do prejedanja. U jednom istraživanju ljudi su koristili velike tanjure i pojeli 77 posto više tjestenine od onih koji su koristili tanjur srednje veličine", piše Healthline.

Voda prije obroka - čaša vode prije jela može pomoći kod kontrole porcije jer će  povećati vaš osjećaj sitosti. S ovim načinom razmišljanja bit ćete hidrirani, a smanjit ćete količinu hrane bez osjećaja gladi.

Vodite dnevnik - korištenje dnevnika o hrani izvrstan je način za praćenje gubitka kilograma jer u velikoj mjeri uklanja neumjereno grickanje.  Ako pomno pratite sve što jedete, veća je vjerojatnost da ćete izbor hrane uskladiti sa svojim ciljem.

03.02.2020. 15:01:00
Novi komentar
nužno
nužno