objavljeno 03.02.2020. 15:01:00
SAVJETI

Promjene životnog stila za tanji struk

Promjene nisu teške niti previše zahtjevne, a kad vidite rezultate, odmah će vam se vratiti osmijeh na lice

Manji tanjur čuda radi
Manji tanjur čuda radi (Arhiva)

Životni stil je, vjerovali ili ne, jedna od stvari koja je najodgovornija za našu liniju - stoga, potrebno je promijeniti priličnu količinu toga kako bi skinuli višak kilograma.

No, imamo i dobru vijest - promjene nisu teške niti previše zahtjevne, a kad vidite rezultate, odmah će vam se vratiti osmijeh na lice.

Jedite polako - jedan od odličnih načina mršavljenja je da jedete polako. Konkretno ako ovako unosite hranu vjerojatno ćete se manje prejedati. "Lagano konzumiranje hrane povećava razinu hormona u crijevima koji je odgovoran za osjećaj sitosti, što će vam pomoći da smanjite unos kalorija", dalje piše Healthline.

Koristite manje tanjure - ovo vam može pomoći u kontroli količine hrane koju konzumirate i pomoći vam kod gubitka kilograma, a istovremeno pomoći da se osjećate zadovoljno. "Zbog korištenja velikih tanjura može vam se učiniti da se radi o manjoj količini hrane, a to često dovodi do prejedanja. U jednom istraživanju ljudi su koristili velike tanjure i pojeli 77 posto više tjestenine od onih koji su koristili tanjur srednje veličine", piše Healthline.

Voda prije obroka - čaša vode prije jela može pomoći kod kontrole porcije jer će  povećati vaš osjećaj sitosti. S ovim načinom razmišljanja bit ćete hidrirani, a smanjit ćete količinu hrane bez osjećaja gladi.

Vodite dnevnik - korištenje dnevnika o hrani izvrstan je način za praćenje gubitka kilograma jer u velikoj mjeri uklanja neumjereno grickanje.  Ako pomno pratite sve što jedete, veća je vjerojatnost da ćete izbor hrane uskladiti sa svojim ciljem.

03.02.2020. 15:01:00
http://m.metro-portal.hr/promjene-zivotnog-stila-za-tanji-struk/123539/