« Žene
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
IMA I TOGA!

Pet zemalja u kojima su žene s oblinama iznimno sexy

Dosta vam je da vas svakodnevno maltretiraju mršavljenjem? Pogledajte kako izgledaju društva u kojima je manekenski izgled sramota, a tjelovježba nešto na što se ne gleda s odobravanjem

Fotografija vijesti
Više o

dijeta

,

pravilna prehrana

,

višak kilograma

,

obline

,

žensko zdravlje

,

žene i ljepota

Svakodnevno čitate članke o nekim novim, „revolucionarnim" dijetama, a mnoge od njih ste već i isprobali, ali bez ikakvog trajnog uspjeha? Štoviše, čini li vam se da se sve više i više mučite gladovanjem, samo kako biste na kraju bili još deblji nego prije? Pomislite li ikad kako bi bilo puno jednostavnije da mršavi modeli ne iskaču iz svakog časopisa, uvjeravajući nas ostale da je mršavost jedini prihvatljiv izgled? Donosimo vam popis zemalja svijeta u kojima su ženske obline i višak kilograma ne samo prihvatljivi, već se smatraju i iznimno sexy fizičkim karakteristikama. Pogledajte kako izgledaju društva u kojima je manekenski izgled sramota, a tjelovježba nešto na što se ne gleda s odobravanjem.

1. Južna Afrika

Za razliku od većine drugih zemalja u kojima se cijene ženske obline, u Južnoj Africi ovaj je trend prisutan tek zadnja dva desetljeća. Naime, budući da je broj oboljelih osoba od AIDS-a u ovoj zemlji iznimno visok, a jedan od najčešćih simptoma bolesti je i nagli gubitak kilograma, mršavost je postala nešto vrlo nepoželjno. Sve se to naslanja i na vrlo velike razlike bogatih i siromašnih u ovom društvu, gdje mnogi još uvijek vezuju debljinu uz novac i moć, za razliku od zemalja zapadnog svijeta, gdje je trend već desetljećima obrnut.

2. Afganistan

Raskošne obline na afganistanskim ženama već se stoljećima smatraju vrlo poželjnima, posebice ukoliko uzmete u obzir oskudna prirodna bogatstva u ovoj planinskoj zemlji. Kao što je to bio slučaj u drevnoj Europi, ženska je plodnost u Afganistanu usko povezana s viškom kilograma, što je u oštrim uvjetima preživljavanja iznimno važno. Unatoč tomu što burke prekrivaju većinu ženskog tijela, nježno i bucmasto lice apsolutno je najpoželjnija osobina afganistanskim muškarcima.

3. Tahiti

Stanovnici najvećeg otoka u Francuskoj Polineziji već dugi niz godina prakticiraju ha'apori, što se doslovno može prevesti kao „za debljanje". Ova praksa podrazumijeva intenzivno hranjenje mladih djevojaka kroz nekoliko mjeseci, nakon čega se predstavljaju poglavici plemena kako bi napravio „procjenu" njihove ljepote i plodnosti. Ova neobična kultura slavljenja oblina nastavila se do današnjih dana, što stanovnici mogu djelomično zahvaliti i prehrani bogatoj ugljikohidratima te kokosovom mlijeku.

4. Nauru

Ovaj je otočić u Mikroneziji najmanja republika na svijetu, a s tek nešto više od 9000 stanovnika zauzima predzadnje mjesto na listi zemalja prema broju stanovnika, odmah iza Vatikana. Nauru je istovremeno i zemlja s najvećim postotkom oboljelih od dijabetesa u svijetu, budući da svaki treći stanovnik boluje od ove bolesti. To nipošto nije slučajno, budući da narod Naurua već stoljećima slavi ženske obline kao jednu od najpoželjnijih karakteristika koju neka djevojka može imati. Debljina se veže uz pripreme za porod, dok se kod muškaraca veže uz fizičku snagu. Nažalost, činjenica da više od 90% odraslog stanovništva (po čemu su također rekorderi) ima iznadprosječno visok BMI u budućnosti bi mogla predstavljati pravu zdravstvenu katastrofu za ovaj veseli i opušteni narod.

5. Mauritanija

U ovoj opustjeloj i sušama iscrpljenoj zemlji zapadne Afrike ženske su obline sinonim za ljepotu i bogatstvo. Iako manje česta nego u prošlosti, praksa „gavaga" (prisilnog hranjenja, dolazi od francuske riječi kojim se opisivalo prisilno hranjenje gusaka da im jetra budu što masnija) još je uvijek prisutna u ruralnim krajevima. Djevojčice se još od ranih dana prisilno hrani velikim količinama masnog devinog mlijeka, a mnoge se i fizički kažnjava ukoliko odbijaju jesti. Na tjelovježbu se ne gleda nimalo blagonaklono, a nemogućnost održavanja tjelesne težine nakon poroda sasvim je legitiman (i čest) razlog zbog kojeg muškarci traže razvod braka.

18.11.2011. 09:36:00
Novi komentar
nužno
nužno