« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 9 mjeseci
SAVJETI

Par sjajnih trikova za mršavljenje

Skidanje viška kilograma nikad nije jednostavno, štoviše, rijetko kad se može svesti samo na manju količinu hrane, drugi pristup prehrani ili više vježbe.

Zapamtite ove ideje
Zapamtite ove ideje (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

savjeti

,

trikovi

,

skidanje kilograma

Mršavljenje iliti skidanje kilograma je težak i zeznut posao koji treba raditi vrlo promišljeno i strateški unaprijed rađeno - vrlo je lako sve pokvariti u par dana.

Naravno, potrebna vam je samodisciplina, no ništa manje i podrška prijatelja i obitelji, da bi na kraju mogli pribjeći i raznim trikovima kojima ćete odvratiti misli od hrane koju obožavate.

Novo istraživanje u časopisu Obesity otkrilo je važnost praćenja gubitka kilograma, odnosno puta prema cilju putem raznih aplikacija.

Studija je provedena na Sveučilištu Stanford, a pokazala je da je 70% osoba na dijeti, koje su pratile vlastiti napredak, bilo uspješnije od onih koji nisu imali pomoć tehnologije, prenosi Eat This.

Osobe koje su pratile i bilježile svoj napredak kroz godinu dana, u 84% slučajeva bili su uspješni u mršavljenju. Međutim, oni koji su to radili dulje od godinu dana, bili su uspješni u mršavljenju samo 47%.

Time su dokazali da dugoročno praćenje slabi učinak i uspješnost, najvjerojatnije zato što se s vremenom jednostavno gubi interes.

Ipak, stručnjaci savjetuju želite li uspješno smršavjeti, korisno je pratiti napredak i ciljeve.

Od drugih trikova za uspješnije mršavljenje izdvojili su:

 • birajte zdravije verzije hrane koju volite
 • temperatura u kući ne smije biti visoka, zdravije je boraviti u hladnijem
 • uvijek pripremite stvari za vježbanje dan ranije
 • ujutro prvo popijte čašu vode
11.03.2021. 18:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  armando
  11.03.2021. 18:10
  pomaze i piti samo caj ,i mlijeko
Novi komentar
nužno
nužno