« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 3 mjeseca
SAVJETI

Par dobrih savjeta za ravnanje trbuha

Kada pokušavamo smršavjeti, dobiti više tonusa ili težimo ravnijem trbuhu, određene navike u vezi s pićem mogu uvelike pomoći u ostvarivanju naših ciljeva

Zeleni čaj je uvijek dobra ideja...
Zeleni čaj je uvijek dobra ideja... (Arhiva)
Više o

pretilost

,

pijenje

,

tekućina

,

skidanje kilograma

,

napitci

Naravno, vrijeme je za dijetu jer ste pretjerali tijekom blagdana... i što sad? Neki mogu bez problema skinuti kile raznim dijetama koje im odlično rade, no većina drugih stalno pokušava, no ništa se ne događa...

Idemo sada probati drugačije - do sada ste išli na dijete koje vam nisu skidale kile, sad malo promislite što i kako pijete, začudit ćete se kako je lakše i brže skinuti kile uz par jednostavnih trikova.

Naime, neke navike pijenja mogu čak pomoći u gubitku masnoće poboljšavajući probavu, osiguravajući korisne antioksidanse i smanjujući ukupni unos šećera ili kalorija tijekom dana. 

Pa, evo savjeta, prilagodite se onima koji vam odgovaraju...

Dodajte cimet u kavu, čaj, mlijeko ili vruću čokoladu - cimet je prirodno slatka, protuupalna alternativa šećeru, bez kalorija i šećera. Također se pokazalo da smanjuje tjelesnu težinu i salo na trbuhu, pomažući u prevenciji pretilosti. Cimet također može pomoći u stabilizaciji šećera u krvi spriječavajući padove koji dovode do žudnje za šećerom, prejedanja i naknadnog nakupljanja sala na trbuhu.

Iscijedite limun u vodu - ako tražite brz i jednostavan način da svoju vodu učinite samo malo zdravijom nego što već jest, možete dodati malo limuna, prenosi EatThisNotThat. Limun je kiseo, pa pomaže u razgradnji hrane kako bi je vaše tijelo moglo lakše probaviti, pomaže u izbjegavanju nadutosti, dok poboljšava apsorpciju hranjivih tvari. I voda i limun pomažu omekšati stolicu kako bi se lakše eliminirali otpad i toksini iz crijeva kako bi trbuh bio ravniji. imun sadrži snažne polifenole koji mogu pomoći u suzbijanju nakupljanja tjelesne masti i spriječiti pretilost.

Ograničite pića koja sadrže šećer - neke su studije pokazale da su pića s tonama dodanog šećera, poput gaziranih i sportskih pića, izravno povezana s povećanjem masnoće na trbuhu, pa biste ih trebali izbjegavati što je više moguće. Postoji još jedan razlog zašto slatka pića mogu biti loša za salo na trbuhu. Šećer iz ovih pića može dovesti do upale, što može uzrokovati oslabljeni imunološki sustav, što vas čini osjetljivijima na bolesti i potencijalno povećava opasnost od razvoja više tjelesne masnoće.

Ostanite hidrirani - važno je piti puno vode jer kada vaše tijelo dehidrira, često zadržava previše tekućine ili može dovesti do zatvora, što može uzrokovati nadutost i nelagodu u želucu. Studija iz Annals of Family Medicine otkrila je da također postoji važna poveznica između pretilosti i unosa tekućine, jer su sudionici koji su bili neadekvatno hidrirani imali viši BMI od onih koji su bili hidrirani.

Pijte zeleni čaj - zeleni čaj može biti izvrstan dodatak vašoj zdravoj prehrani. Konzumacija dvije do tri šalice zelenog čaja dnevno pokazala se učinkovitom metodom smanjenja abdominalne masnoće. Uparivanje ovoga s dobrom prehranom i redovitom tjelesnom aktivnošću može smanjiti rizik od pretilosti i pomoći vam da održite ravan trbuh.

Smanjite alkohol - umjerene količine alkohola nisu problematične za većinu ljudi, ali nutricionisti predlažu da razmislite dvaput o tom piću kada pokušavate mršaviti. Studije pokazuju da su alkoholna pića povezana s većim rizikom od abdominalne pretilosti i debljanja. Dakle, ako želite doći u najbolju formu svog života, preskočite piće.

Eto, jednostavno je... isprobajte koji od ovih savjeta vama najbolje odgovara i krenite...

05.01.2023. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    05.01.2023. 16:55
    zeleni čaj najbolji
Novi komentar
nužno
nužno