« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DOBRO RAZMISLITI

Opasnosti dijeta poznatih - 4. dio

Saznajte na kojim su dijetama osobe poput Kim Kardashian, Demi Moore, Reese Witherspoon, te kakve se zamke kriju iza njih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

dijeta

,

mršavljenje

,

Reese Witherspoon

,

Demi Moore

,

Sarah Michelle Gellar

,

The Sims Social

,

seksting

Stigli smo da kraja površnog opisivanja opasnosti koje se kriju iza dijeta koje slijede poznate ličnosti danasšnjice i koje slijede brojni 'obični smrtnici'. nema se što drugo reći osim da je izbor na vama. Ali ne bi bilo na odmet još napomenuti da najbolji savjet ipak možete dobiti od svojeg liječnika,

Dijeta na dječjoj hrani

Ovu vrstu dijete osmislila je poznata američka trenerica Tracy Anderson a temelji se na 14 serviranja dječje hrane na dan nakon čega se konzumira normalna zdrava večera..

Prednosti: Upitne.

>> Opasnosti dijeta poznatih - 1. dio

Nedostatci: Kad je ova dijeta u pitanju teško je pronaći logiku. Bebe imaju strog raspored uvođenja novih oblika hrane kako se njihov probavni sustav razvija s godinama. Hran ze bebe je upravo to - hrana za bebe. One ne moraju jesti mnogo kao odrasli tako da ako počnete konzumirati dječju hranu može doći do pomanjkanja hranjivih tvari u vašem organizmu. Vrlo brzo će doći do nedostatka željeza, cinka, kalcija. Bebe piju puno mlijeka, a ono nije u sklopu ove dijete. Na kraju, konstantnu umor i manjak željeza otežat će vam svakodnevicu.

Od poznatih osoba ovu dijetu slijedu Reese Witherspoon.

>> Opasnoti dijeta poznatih - 2. dio

Dijeta zamjenskih obroka

Postoji nekoliko varijanti. Svrha im je zamijeniti normalne obroke što znači da sljedbenici unose točno određenu količinu kalorija bez da ih moraju pojedinačno brojiti. Kreće se od specijalnih keksa preko shakeova i energetskih pločica.

Prednosti: Nekima od njih je medicinski dokazana učinkovitost, ali moraju biti jako precizno definirane i pod stalnim nadzorom stručnjaka. Nerijetko se primjenjuju prije operativnih zahvata kod pretilih osoba. U nutricionističkom smislu su uravnotežene, ali nije ih poželjno slijediti bez medicinskog nadzora. Nije preporučljivo da se slijedi dulje od 12 tjedana.

Nedostatci: Može izazvati iritaciju i odbojnost prema hrani te potaknuti loše prehrambene navike. Nije dovoljno hranjiva. Može prouzročiti sindrom iritabilnog crijeva ili konstipaciju.

Starleta Kim Kardashian je jedna od najpoznatijih ljubitelja ove dijete.

>> Razbijanje mitova o dijetama i prehrani poznatih

Dijeta temeljena na sirovoj hrani

Podrazumijeva konzumiranje 75 posto sirove hrane jer je općeprihvaćeno mišljenje da kuhanje ubija većinu korisnih enzima koji su dobri za probavu. Uključuje voće, povrće, sjemenje, legume, sušeno voće, orašaste plodove, alge i mineralnu vodu.

Prednosti: Neznatne. Nema potrebe da jedete isključivo sirovu hranu, Ako vam se sviđa, u redu, ali nema potrebe. Ako jedete dovoljno orašastih plodova i leguma unosit ćete dovoljno željeza, ali ne i kalcija.

Nedostatci: Iznimno je teško imati uravnoteženu prehranu na ovaj način. Neće imati dovoljno hranjivi tvari, tijekom vremena ćete s lakoćom malaksati, a riskirate i osteoporozu.

Ovu dijetu slijedi glumica Demi Moore.

>> Opasnosti dijeta poznatih - 3. dio

Dijeta na juhi od kupusa

Podrazumijeva konzumiranje juhe od kupusa s paprikom, lukom i celerom tijekom sedam dana.

Prednosti: Upitne.

Nedostatci: Eliminirani su svi važniji nutrijenti, naročito kalcij, željezo. Cink i vitamin B. Ljudi gube kilograme jer unose manje kalorija, a ne zbog juhe. Vrlo malo je hranjiva i u dugoročnom smislu opasna. Osjećat ćete se slabima, nadutima, a kilogrami će vam se brzo vratiti.

Ovu dijetu slijedi Sarah Michelle Gellar.

10.08.2010. 14:09:00
Novi komentar
nužno
nužno