« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
REAGIRAJTE NA VRIJEME

Testirajte zdravlje svoje kose na jednostavan način

Predstavljamo vam nekoliko načina za trenutnu procjenu zdravstvenog stanja vaše kose

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

zdravlje

,

kosa

,

njega

Sjajna i zdrava kosa je želja svake žene. Nažalost, različiti čimbenici kao što su prljavost, nekontrolirano korištenje sušilice i pegle za kosu, te pretjerano bojanje kose mogu djelovati na način da vam vlasi i korijen kose izgube hranjive tvari što će sigurno dovesti do oštećenja. Da biste provjerili zdravlje svoje kose, možete napraviti nekoliko testova. Čim prije ih obavite to bolje jer ćete na vrijeme moći započeti tretman oporavka i pobijediti oštećenja. Da biste bili sigurni u dijagnozu testova, ponovite svaki test četiri puta uzimajući uzorke sa različitih dijelova glave.

Potegnite vlas sa korijenom i provjerite bazu. Čvrsta kosa ima jaku i čvrstu "lukovicu" (korijen). Ako nema "lukovice" to znači da kanali (folikuli) iz kojih raste kosa nisu zdravi. Razlog oštećenja su sušenje kose vrućim zrakom ili bojanje i tretiranje kose kemikalijama.

>> Frizer Scarlett Johansson daje savjete za njegu kose

Namotajte snop nekoliko vlasi između kažiprsta i palca; koristite drugu ruku da potegnete snop. Ako se kosa potrga, znači da kosi fali vlažnosti. Ako se kosa rasteže kao guma tada kosa treba proteina da bi očvrsnula.

Namočite kosu u lavor ili neku posudu s vodom. Zdrava kosa će plutati na površini. Nezdrava će potonuti, a to znači da su vlasi porozne. Ovo oštećenje nastaje od bojanja kose ili pomanjkanja proteina.

Ako imate problema s kosom, ipak joj možete udahnuti novi život nakon svih zlostavljanja kojima je svakodnevno izložena.

Izvor: Savjeti-hr.com

09.08.2010. 19:02:00
Novi komentar
nužno
nužno