« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
RECEPTI

Niskokalorična fit pizza – bez glutena

Pizza nas sve mami, rijetki su oni koji će odbiti komad slasne, tople pizze - no, to nam može napraviti probleme s kilogramima, osim u slučaju da napravite ovakvu pizzu!

Bezglutenska pizza za svakoga
Bezglutenska pizza za svakoga (FitTijelo)
Više o

pizza

,

recept

,

cvjetača

,

najbolji recepti

,

bezglutenska pizza

Pizza je omiljeno jelo koje je vrlo rašireno i popularno, no, nije rijetkost da se pretjera u uživanju što će ubrzo rezultirati s par kilograma viška.

Ali s našom fit pizzom to je sasvim drugačije! Obzirom na to da je niskokalorična i bez brašna, pogodna je baš za svakoga! Tajna uspjeha leži u - cvjetači iliti karfiolu.

Recept za bezglutensku pizzu

Sastojci:

cvjetača (glavica)
rajčica (pelati)
pileća prsa u ovoju
mozzarella
trešnjeva rajčica
jaje
sol
papar
češnjak
origano
bosiljak

Priprema:

Za tijesto nam treba cvjetača koju uz pomoć miksera usitnimo, istresemo u posudu i dolijemo vodu.

Prokuhamo u vreloj vodi (10-15 min) te ocijedimo. Kad se cvjetača ohladi, istresemo je na kuhinjsku krpu i procijedimo. U posudi izmiješamo jaje, dodamo cvjetaču i malo naribane mozzarelle te sve skupa začinimo (prema osjećaju).

Sve skupa dobro promiješamo i jednakomjerno razvučemo po posudi za pečenje, koju stavimo u ugrijanu pećnicu na 240 stupnjeva C te pečemo 15-18min (da tijesto lijepo pozlati). Posudu za pečenje izvadimo iz pećnice i tijesto obložimo s pelatima, pilećim prsima, mozzarellom i trešnjevom rajčicom. Sve skupa pečemo još dobrih 10-15 minuta i odlična FIT pizza je spremna!

Ovaj i još mnoge zdrave recepte pronađite na portalu FitTijelo.com

15.10.2016. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno