« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Namirnice za lijepu kožu

Ljepota kože počinje u tanjuru, to će vam priznati svaki stručnjak, pa onda pripazite što i kako jedete i izgledajte zanosno i bez skupih krema

Sve što pojedete vidi se na licu
Sve što pojedete vidi se na licu (Shutterstock)
Više o

hrana

,

jagode

,

ljepota

,

borovnice

,

avokado

,

špinat

,

bučine sjemenke

,

bademovo mlijeko

,

banane

,

lijepa koža

Ljepota kože najvećim dijelom ovisi o hrani koju jedete, a ne o skupim kremicama s nekim čudnovatim sastojcima za koje uvijek sumnjate da su izmišljeni jer zvuče prilično cool. Lijepa i mladolika koža ostaje ako u tanjuru nema šećera i pržene hrane, a evo što treba biti obavezno na jelovniku.

>> Hrana za zdravlje vaše kože >>

Avokado je pun dobrih masnoća, omega-3 masnih kiselina koje će se uspješno boriti protiv oštećene kose, krhkih noktiju i suhe kože.

Bademovo mlijeko puno je kalcija i vitamina E koji obnavlja kožu, a napravit ćete ga jednostavno sami - natopite šaku badema preko noći, ujutro izvadite i sameljite u blenderu uz dodavanje malo svježe vode.

>> Hrana za savršenu kožu u ljetnim mjesecima >>

Banane su sjajan izvor kalija i vitamina B6 koji će vašu kožu održati elastičnom, dok će borovnice napraviti nevjerojatan posao - zovu ih prirodnim botoksom. 

Bučine sjemenke smanjit će bore i pomoći u liječenju ožiljaka svojim visokim udjelom cinka, dok su jagode fantastičan izvor antioksidansa i vitamina E koji smanjuju bore i brišu umor s lica

>> Povrće koje pomlađuje kožu >>

Za kraj, špinat - lijepa koža dokazano je posljedica česte konzumacije žutog i zelenog lisnatog povrća.

16.08.2014. 09:15:00
Novi komentar
nužno
nužno