« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Namirnice od kojih mršavimo

Kako jesti i pritom gubiti kilograme pitanje je koje zanima velik broj ljudi, pa evo nekoliko namirnica koje obavezno moraju biti na vašem jelovniku

Ljute papričice tope masne naslage
Ljute papričice tope masne naslage (Arhiva)
Više o

hrana

,

češnjak

,

mršavljenje

,

zeleni čaj

,

cimet

,

limun

,

ljute papričice

,

hrana za mršavljenje

,

pekticin

,

karnitin

,

alicin

Gubitak kilograma može biti prilično težak zadatak za neke koji trebaju otopiti tvrdoglavi višak masnih naslaga, no, na sreću je priroda i za takve poslove odabrala neke namirnice koje svakako trebate uvrstiti u svoju prehranu.

Cimet je čudesan začin koji ima mnoge primjene za zdravlje, no uz to će i otopiti kilograme. Naime, cimet smanjuje proizvodnju inzulina, a kako inzulin višak šećera pretvara u masti, tako će se kilogrami istopiti ako dnevno uzimate jednu žlicu cimeta pomiješanu s kavom ili jogurtom. Naročito je učinkovit ako to napravite iza obroka.

>> Prirodne arome koje ublažavaju apetit >>

Češnjak je prepun zdravih sastojaka, a osim što je moćan antibiotik, odličnu utječe na dio mozga zadužen za osjećaj gladi. Alicin, sastojak koji daje miris i okus češnjaku pojačava izlučivanje adrenalina koji ubrzava metabolizam i sagorijevanje kalorija. Ako ga uzimate u prahu, sprječit ćete neugodne mirise ...

>> Čudo zvano češnjak >>

Limun je zdrav na više načina, a ima i neke sastojke koji sjajno djeluju na skidanje kilograma. Vitamin C pospješuju proizvodnju karnitina, aminokiseline koja masnoće pretvara u energiju, prirodno vlakno pekticin upija masnoću u tijelu i usporava probavu, čineći nas tako sitim duže vrijeme. Znači, svako jutro čaša vode s limunom, a i preko dana kad ste žedni.

>> Limun - voće korisno na bezbroj načina >>

Ljute papričice ne vole svi, no nakon što saznate što sve mogu, potrudit ćete se uvrstiti ih u svoj jelovnik. Naime, one su pune kapsaicina, čudesnog sastojka koji smanjuje osjećaj gladi i podiže energiju, pogotovo onima koji ne vole ljuto, a usput i topi masti.

>> Namirnice koje najbolje uništavaju masnoće >>

Zeleni čaj pun je katehina, stimulatora topljenja kalorija koji smanjuje apetit, topao ili hladan, zbog antioksidansa koje sadrži, a koji utječu na lučenje leptina, hormona gladi. Dnevna konzumacija tri do šest šalica zelenog čaja ubrzava trošenje energije i do 40 posto, usput povećavajući topljenje masnoća kombinacijom flavonida i kofeina.

>> Šest razloga zašto je dobro piti zeleni čaj >>

26.07.2014. 09:18:00
Novi komentar
nužno
nužno