« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 23 dana
SAVJETI

Namirnice koje trebate izbaciti iz uporabe

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka da se počnete zdravije hraniti, evo koja bi hrana trebala postati zabranjena ove godine...

Završite s bijelim kruhom
Završite s bijelim kruhom (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

savjeti

Uklanjanje neke hrane iz kuhinje je dobar način da krenete s zdravim životnim navikama. Pročitajte koja je hrana najviše šteti zdravlju.

Bijeli kruh i peciva - ako još uvijek jedete bijeli kruh vrijeme je da ponovno razmislite o tome. Bijeli kruh i peciva sadrže visoko prerađene ugljikohidrate što može naštetiti vašem zdravlju. Ovim proizvodima nedostaje vlakana i povećava se razina šećera u krvi. 

Čips - omiljena hrana svima koji vole slanu hranu, ali trebali biste ga prestati kupovati ove godine. Čips sadrži puno soli, masnoća i malo hranjivih vrijednosti što ga čini opasnim dijelom vaše prehrane. Konkretno, visoke razine soli mogu povisiti krvni tlak i povećati rizik od srčanih bolesti.

Prerađeno meso - ovi proizvodi su tipično puni soli, masnoće i konzervansa što ih čini jako opasnim za zdravlje. Od mesnih narezaka do kobasica - sve su to proizvodi koji mogu dugoročno i negativno utjecati na zdravlje, piše Shefinds. "Ljudi koji jedu puno ovih proizvoda imaju veću vjerojatnost da će dobiti bolesti poput dijabetesa, pa čak i određene vrste raka", piše WebMD.

Slatkiši - još jedna vrsta proizvoda koja može imati ozbiljne posljedice na vaše zdravlje. Sa zasićenim masnoćama, šećerom i puno kalorijama, ove je poslastice najbolje je konzumirati s vremena na vrijeme. Ako su dio vaše redovne prehrane, mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema poput visokog krvnog tlaka, moždanog udara i bolesti srca.

15.01.2020. 15:02:00
Novi komentar
nužno
nužno