« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Namirnice koje su dobre za želudac

Ako imate problema sa želucem, bilo zbog neke viroze ili zato što ste ga preopteretili pogrešnom hranom, evo što trebate jesti da biste riješili problem

Boli vas trbuh? Evo rješenja!
Boli vas trbuh? Evo rješenja! (Arhiva)
Više o

hrana

,

namirnice

,

želudac

,

papaja

,

banane

,

bol u želucu

Problemi s probavom i želučane smetnje nisu rijetka pojava, naročito kad imamo pogrešne prehrambene navike ili nas je ulovila neka viroza. No, zato postoje namirnice koje će bez problema ublažiti tegobe, pa da vidimo što nam treba biti na tanjuru u takvim situacijama.

Banane - najbolji izbor nakon treninga, a pektin će pomoći da vam crijeva funkcioniraju besprijekorno. Kako se lako probavljaju, nećete pogoršati situaciju već je brzo olakšati.

Bijela riža - zaustavlja proljev baš kao i tost ili kuhani krumpir, pa je uvijek treba imati pri ruci.

Biljni čaj - kamilica i metvica su najbolji izbor, jer ulja iz metvice opuštaju glatke mišiće probavnog trakta i smiruju grčeve, a umirujuće djelovanje kamilice naširoko je poznato.

Đumbir - kineski češnjak, kako ga još neki zovu, ublažava mučninu i povraćanje te uspješno smanjuje grčeve u želucu. Dnevno ograničenje - 4 grama.

Jogurt - jedini mliječni proizvod koji se preporučuje za konzumaciju kad imate želučanih problema, a još će biti učinkovitiji ako sadrži aktivne kulture dobrih bakterija.

Kompot od jabuka - i one sadrže umirujući pektin, a naročito su učinkovite baš kao kompot koji je vrlo lako sam pripremiti.

Papaja - možda i najblagotvornija namirnica za želudac jer enzimi papain i chymopapain razgrađuju proteine i reguliraju kiselost želuca. 

09.08.2015. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno