« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 8 mjeseci
MLJAC

Namirnice koje produžuju život

Hrana je ključan dio zdravog života, a pravilan izbor zdravih namirnica osigurava nam zdravlje i, u konačnici, duži život, pa pročitajte što treba jesti

Tuna je izuzetno zdrava
Tuna je izuzetno zdrava (Shutterstock)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

maslinovo ulje

,

češnjak

,

borovnice

,

dug život

,

rajčica

Zdrava prehrana otjerat će velik broj bolesti od nas i produžiti nam život, a kad se malo bolje pogleda o kojim se to namirnicama radi, postat će vam jasno da nema potrebe ni za kakvim egozotikama, sve što nabrajamo može se uzgojiti kod nas.

>> Vegetarijanska prehrana daje dugovječnost muškarcima >>

Tako je, naravno, na prvom mjestu bijeli luk ili češnjak, poznat po svojim izvanrednim učincima na zdravlje zbog visokog sadržaja antioksidansa, a uz to čuva zdravlje srca i pomaže oboljelima od raka. 

Borovnice su poznata superhrana koja usporava proces starenja, a naročito su korisne zbog zaustavljanja promjena na mozgu koje inače dovode do starenja. 

>> Mediteranska prehrana produžuje život za 15 godina >>

Crno grožđe prepuno je antioksidansa kojih u soku ima četiri puta više nego u soku od naranče ili rajčice.

Čaj je odličan za zdravlje, a samo jedna šalica crnog ili zelenog čaja dnevno smanjuje rizik od srčanih bolesti za čak 50 posto, dok se o antioksidansima iz bijelog i žutog čaja s pravom pišu knjige.

>> Gladovanje je ključ dugovječnosti >>

Rajčice smanjuju mogućnost nastanka raka za čak 40 posto, a redovna konzumacija drastično smanjuje postotak rizika od srčanog udara.

Vjerovali ili ne, drugi po količini antioksidansa iza bijelog luka je - špinat. Ova zelena poslastica preporučuje se za prevenciju demencije i borbu protiv raka. 

Kad sve ovo kombiniramo s cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima i lososom i tunom, dobivamo zdravu i uravnoteženu prehranu koja nas čuva od bolesti i preranog starenja.

24.09.2014. 16:18:00
Novi komentar
nužno
nužno