« Seks
objavljeno prije 5 godina i 11 mjeseci
OPA!

Najjednostavniji savjet za bolji seks

Vaši hormoni mijenjaju se tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi

Koliko su šanse da se nešto takvo dogodi?
Koliko su šanse da se nešto takvo dogodi? (iStock)
Više o

seks

,

savjeti

Razgovaranje o seksu može povećati strast, a vježbe zdjelice učiniti čuda za orgazme, ali jeste li znali da vaši hormoni mogu biti ključni?

Vaši hormoni mijenjaju se tijekom čitavog menstrualnog ciklusa, a upravo oni određuju za što ste zainteresirani u spavaćoj sobi. Alissa Vitti, stručnjakinja za žensko zdravlje i hormone, tvrdi da praćenjem svog ciklusa možete doći do nezaboravnog seksa. 

"U različitim trenucima menstrualnog ciklusa, vaši vam hormoni poručuju kakavu vrste pažnje i seksualnog zadovoljstva traže", tvrdi Vitti. 

Obratite pažnju na svoje osjećaje prema partneru i želji za seksualnim odnosima u određenim trenucima u menstrualnom ciklusu. Ovisno o fazi u kojoj jeste, interes za seksom može biti viši ili niži.

Seksualna je želja na vrhuncu kada su hormoni estrogena i testosterona na visokim razinama.

Međutim, u drugom dijelu ciklusa želja za seksom pada. 

Za vrijeme mjesečnice hormoni su niski pa to opravdava vašu indiferentonst i sklonost gledanju televizije u spavaćoj sobi. Međutim, za vrijeme ovulacije, koja nastupa oko 14 dana ciklusa, vaša će želja za seksom biti na vrhuncu. 

Od 14. do 25. dana ciklusa " imat ćete pojačanu želju zbog razina hormona i više ćete uživati. Veća je vjerojatnost da vam lubrikant neće trebati" tvrdi stručnjakinja. 

18.06.2018. 21:36:00
Novi komentar
nužno
nužno