« Seks
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
MA DA?

Muškarci varaju češće, a opraštaju rjeđe

Čak 27 posto muškaraca upustilo bi se u ljubavnu avanturu s prijateljicom ili kolegicom s posla... ali to ne bi oprostili svojoj dragoj

Licemjerno, nije li?
Licemjerno, nije li? (Arhiva)
Više o

žene

,

nevjera

,

muškarci

Nevjera se obično dovodi u vezu s muškarcima, puno rjeđe sa ženama (iako je heteroseksualna nevjera uvjerljivo najčešća), ali pritom pokazuju da baš i nisu pretjerano dosljedni u razmišljanjima - muškarci mnogo rjeđe prelaze preko nevjere svoje partnerice nego što je to situacija sa ženama.

Kako donosi Independent, čak 27 posto muškaraca upustilo bi se u ljubavnu avanturu s prijateljicom ili kolegicom s posla.

Slični rezultati bili su i među ženama, njih 15 posto upustilo bi se u avanturu s kolegom s posla, dok ih nešto više, 17 posto mašta o odnosu sa šefom.

Kao razlog, i muškarci i žene navode nezadovoljstvo u vezi, kao i manjak fizičke privlačnosti. Ono što je posebno iznenađujuće je podatak da i muškarci i žene varaju da bi njihova veza bila bolja, a ne obrnuto.

S obzirom na to da muškarci ipak varaju češće, bilo bi logično da sama prevara u braku za njih predstavlja manji problem. No, stvar je upravo suprotno. Nedavna istraživanja pokazala su da žene mnogo češće prelaze preko nevjere svog supruga, nego što su to u stanju napraviti muškarci.

Kao razlog češćeg opraštanja prevare, žene su navele djecu i strah da rastavom ne budu dodatno povrijeđena.

20.06.2018. 21:35:00
Novi komentar
nužno
nužno