Najbolji ljetni doručak
U ovom dijelu godine doručak je također ključan, no namirnice treba dobro posložiti na pravi način
Ljeto je vrijeme kada priroda nudi svoje najsočnije plodove, a to je savršena prilika da svoj doručak učinite zdravim, osvježavajućim i hranjivim. U ovom članku, predstavit ćemo vam najbolji ljetni doručak koji će vam pružiti energiju i vitalnost potrebnu za cijeli dan.
Voćni smoothie bowl
Voćni smoothie bowl savršen je izbor za ljetni doručak jer je jednostavan za pripremu, izuzetno hranjiv i osvježavajuć. Glavni sastojci su svježe voće, jogurt ili biljno mlijeko, te razni dodaci poput orašastih plodova i sjemenki.
Sastojci:
- 1 banana
- 1 šaka bobičastog voća (jagode, maline, borovnice)
- 1 breskva ili nektarina
- 1 dl jogurta ili biljnog mlijeka
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa (po želji)
- Orašasti plodovi i sjemenke za posipanje (bademi, lješnjaci, suncokretove sjemenke)
Priprema:
- Voće operite, očistite i narežite na komadiće.
- U blender stavite bananu, bobičasto voće, breskvu i jogurt ili biljno mlijeko.
- Blendajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu ulijte u zdjelicu.
- Po vrhu pospite chia sjemenke, orašaste plodove i sjemenke.
- Po želji dodajte med ili javorov sirup za dodatnu slatkoću.
Ljetna fritata s povrćem
Za one koji preferiraju slani doručak, ljetna fritata s povrćem je idealan izbor. Ova fritata bogata je bjelančevinama i vlaknima, a povrće daje svježinu i hrskavost.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 tikvica
- 1 crvena paprika
- 1 rajčica
- 1 luk
- Šaka svježeg špinata
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
- Svježi začini (peršin, bosiljak)
Priprema:
- Povrće operite i narežite na komadiće.
- U tavi zagrijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pržite dok ne postane staklast.
- Dodajte papriku, tikvicu i rajčicu te pržite nekoliko minuta dok povrće ne omekša.
- Umutite jaja s malo soli i papra, te prelijte preko povrća u tavi.
- Dodajte špinat i lagano promiješajte.
- Poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok jaja ne budu potpuno kuhana.
- Po vrhu pospite svježe začine i poslužite.
Hladna zobena kaša s voćem
Hladna zobena kaša, poznata i kao "overnight oats", savršena je za tople ljetne dane. Priprema se večer prije, što znači da je ujutro samo trebate izvaditi iz hladnjaka i uživati.
Sastojci:
- 1 šalica zobenih pahuljica
- 1 šalica mlijeka ili biljnog mlijeka
- 1 žlica chia sjemenki
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1 šaka svježeg voća (borovnice, maline, banane)
- Orašasti plodovi za posipanje
Priprema:
- U zdjelu stavite zobene pahuljice, mlijeko, chia sjemenke i med. Dobro promiješajte.
- Pokrijte i stavite u hladnjak preko noći.
- Ujutro dodajte svježe voće i orašaste plodove.
Ovi jednostavni, ali ukusni recepti osiguravaju vam zdrav i osvježavajuć početak dana. Ljetni doručak nikada nije bio privlačniji!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar