« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana
SAVJETI

Najbolji doručak za vrele dane

Doručak, kao prvi obrok u danu, igra posebnu ulogu u osiguravanju da tijelo dobije potrebne nutrijente bez osjećaja težine ili nelagode

Savršeno!
Savršeno! (Arhiva)
Više o

doručak

,

ljeto

,

vrućine

Ljeti, kada temperature dosegnu vrhunac, prehrana postaje ključna za očuvanje energije i hidratacije. Doručak, kao prvi obrok u danu, igra posebnu ulogu u osiguravanju da tijelo dobije potrebne nutrijente bez osjećaja težine ili nelagode. Za vrele dane, najbolji doručak je onaj koji je lagan, osvježavajući i bogat tekućinom.

Jedan od idealnih izbora za ljetni doručak je smoothie bowl. Ova osvježavajuća zdjela kombinira sezonsko voće poput jagoda, borovnica i malina s grčkim jogurtom ili biljnim mlijekom. Dodatkom chia sjemenki ili lanenog sjemena, smoothie bowl postaje bogat vlaknima i proteinima, pružajući dugotrajnu energiju. Uz to, voće je prirodno slatko i puno antioksidansa, što pomaže u borbi protiv slobodnih radikala.

Još jedan izvrstan izbor je hladna zobena kaša, poznata i kao "overnight oats". Priprema se večer prije, a baza su zobene pahuljice koje se natapaju u mlijeku ili jogurtu. Ujutro se može dodati svježe voće, orašasti plodovi i malo meda za slatkoću. Hladna zobena kaša osigurava osjećaj sitosti bez opterećenja, a zob je bogata vlaknima koja pomažu u održavanju stabilne razine šećera u krvi.

Za one koji preferiraju slani doručak, savršen izbor može biti tost od integralnog kruha s avokadom i jajetom. Avokado je bogat zdravim masnoćama koje pomažu u održavanju hidratacije kože, dok jaje pruža neophodne proteine. Ovaj obrok je lagan, ali hranjiv, idealan za početak dana kada su temperature visoke.

Zaključno, najbolji doručak za vrele dane trebao bi biti lagan, hranjiv i osvježavajući. Fokus na voće, cjelovite žitarice i zdravu masnoću osigurat će energiju i hidrataciju potrebnu za suočavanje s ljetnim vrućinama, bez osjećaja težine ili umora.

12.08.2024. 08:29:00
Novi komentar
nužno
nužno