« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 5 mjeseci
ZZZZ

Najbolji čajevi za spavanje

U potrazi za prirodnim načinima za smirivanje dobro je posegnuti za raznim bogatstvima iz prirode

Dajte čajevima priliku...
Dajte čajevima priliku... (Arhiva)
Više o

spavanje

,

čaj

Nesanica je nezgodna stvar, a sve je ima više u doba pandemije i problema koji je prate... tako da vam dobar način za spavanje definitivno treba.

U današnjem, brzom životu, često zaboravljamo misliti na sebe, odmarati i opuštati se. Čajevi za smirenje i spavanje su zato jako dobra opcija.

U nastavku donosimo nekoliko čajeva koji mogu biti dobar prirodan način za smirivanje tjeskobe

>> Najbolji čaj prije spavanja >>

Industrijska konoplja - ova biljka postigla je sve veći značaj na tržištu prirodnih proizvoda za smirivanje, a danas se može naći mnogo različitih čajeva za spavanje od konoplje. Konoplja sadrži visoku razinu antioksidansa i aminokiselina koji su potrebni za čišćenje tijelo od toksina koje nakupljamo kroz dan. Uz to sadrži vitamine C, E i B kompleksa kao i brojne minerale. Čaj od konoplje može sadržavati CBD koji pomaže u smirivanju organizma, jačanju imuniteta i smanjivanju boli.

Kamilica - kamilica je dobro poznata po svojim umirujućim svojstvima i nekako kao da tu biljku povezujemo s opuštanjem. Njen nježan miris već je dovoljan za opuštanje, ali glavni razlog zašto je ovo dobar čaj za spavanje i smirenje su sastojci.

>> 7 razloga zašto je dobro piti zeleni čaj >>

Lavanda - kao i kamilica, miris lavande odmah nas podsjeća na smirivanje, opuštanje i lagodan život. Ljubičasta lavanda poseban je cvijet aromatičnog mirisa i okusa koji se koristi kao čaj za smirivanje i spavanje. Poznato je kako ovaj čaj može smanjiti probleme s migrenama i glavoboljama te probavne poteškoće, a uz to se pokazalo da može smanjiti stres i anksioznost.

Menta - jedan od poznatijih čajeva za smirivanje je svakako čaj od mente koji može pomoći kod raznih probavnih problema. Čaj od mente ili čaj od nane kao glavni sastojak ima mentol koji je poznat za smirivanje upala na koži, ali i u unutarnjoj sluznici te probavnom traktu. Ovaj čaj se zato često koristi za smirivanje bolova u želucu ili crijevima koji mogu predstavljati velik problem kroz dan ili prije spavanja. Pomaže kod glavobolja, jača imunitet te smanjuje simptome alergije, točnije, može smanjiti brojne negativne osjećaje koji mogu izazvati tjeskobu i stres.

>> Čaj za najbolje spavanje u životu >>

Valerijanski korijen - valerianov čaj ili čaj od valerijanskog korijena odličan je saveznik za lakši san. Riječ je o biljci kod koje se koriste korijen za izradu eteričnog ulja te čaja za spavanje i smirenje. Valerijanu nazivaju prirodnim antidepresivom, homeopatikom te je odlična za smirivanje tjeskobe, stresa i nervoze. Nerijetko se koristi kao pomoć pri lakšem uspavljivanju i za bolji i kvalitetniji san.

>> Otkriven recept za kvalitetan san >>

Stoga, napravite si dobar čaj i lezite... i spavajte ;)

11.11.2021. 20:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.11.2021. 21:33
    Menta je zakon
Novi komentar
nužno
nužno