« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
KAŽU STRUČNJACI ...

Najbolja dijeta na svijetu je ...

NNa dijeti sa smanjenim unosom ugljikohidrata brže i više se gubi na težini, no dijeta s ograničenim unosom masti bolje djeluje na gubitak masnih naslaga

Koju dijetu odabrati
Koju dijetu odabrati (FreeDigitalPhotos)
Više o

dijeta

,

masti

,

ugljikohidrati

,

najbolja dijeta

Najbolja dijeta na svijetu je relativan pojam, jer će svatko od nas pronaći onaj pravi recept za skidanje kilograma ako se samo malo potrudi. No, prepucavanja stručnjaka ne prestaju, pa su tako u zadnje dvije godine masti amnestirane kao sjajan način za skidanje kilograma.

S druge strane, postoje istraživanja koja su pokazala da je hladna tjestenina također izuzetno učinkovita u mršavljenju. 

Kako bi pokušali riješiti problem, znanstvenici su grupu pretilih ispitanika prvo stavili na dijetu sa smanjenim unosom ugljikohidrata (low carb), a nakon toga na dijetu s manje masti (low-fat), a rezultati su i više nego zanimljivi. 

Pokazalo se da su na dijeti sa smanjenim unosom ugljikohidrata ispitanici brže i više izgubili na težini, no da je dijeta s ograničenim unosom masti bolje djelovala na gubitak masnih naslaga - čak dvostruko više ih se otopilo na low-fat dijeti.

Ukratko, straživanje je pokazalo da nisu sve kalorije iste, odnosno da nije važno paziti samo na broj kalorija nego i na vrstu hrane iz koje dolaze.

I tako se vraćamo na početak - isprobajte i znat ćete koja vam više odgovara.

16.08.2015. 09:30:00
Novi komentar
nužno
nužno