« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
BUDITE FIT

Muza Madonninih mišića - 2. tjedan

Nemojte se bojati hrane, pojedite kolač ako želite, ali budite svjesni svog tijela i brinite se o njemu.

(MWN)
Više o

Madonna

,

vježbanje

,

fitness

,

Tracy Anderson

,

Madonnina trenerica

Čarobnica fitnessa i glavna neprijateljica estetske kirurgije Tracy Anderson prošli je tjedan otkrila svoje male tajne sagorijevanja kalorija, a ovaj se tjedan kako je i najavljeno okreće svojoj filozofiji prehrane.

Anderson je pobornica stava 'gledajte, uzmite i pojedite taj kolač ako ga želite'.

"Uopće mi se ne sviđa 'dijetni mentalitet', ako ste na kakvom rođendanu ili drugoj proslavi, uzmite kolač i uživajte u njemu, nemojte se bojati hrane", kaže Tracy i otkriva svoju verziju 'zabranjenog gušta'. "Ima jedna vrsta suludo nezdravog sladoleda kojoj ne mogu odolijeti - rastopljena čokolada, veliki komadi maslaca od kikirikija i zapečeni sljezovi kolačići, a sve to nakon odreska s pire krumpirom".

Na gubitak težine gledajte kao na uzdizanje vlastite efikasnosti: ako su u vaš plan vježbanja uvrštene i kardiovaskularne vježbe, a preteški ste za 'skakutanje', morate razmjestiti težinu.

Tracyna radikalna dijeta? Izbacite mliječne proizvode i ograničite unos ugljikohidrata - nekim ljudima nije preporučeno jedenje smeđe riže, osobito ako im probleme čine naslage u području trbuha - oni bi trebali jesti više niskokaloričnih proteina (prženih ili kuhanih) i povrće i to puno kelja, raštike i špinata. "Ja pijem zeleni sok svaki dan", kaže Tracy i dodaje kako nije protivnik 'jačih' doručaka, "ne protivim se jajima, ali ulja u bilo kojem obliku, znači orašasti plodovi, avokado i slične namirnice ne dolaze u obzir".

No, bez obzira na prehrambene navike, za rezultate se morate potruditi, a to znači vježbati 6 dana u tjednu. "To je briga o sebi", objašnjava Anderson. "Biste li danima preskakali tuširanje i pranje zubiju?". Tri dana tjedno nije dovoljno, 20 minuta svaki dan je puno bolje.

"Postoji nevjerojatno mnogo zabluda po pitanju vježbanja. Kalorije unutra - kalorije van, to jest činjenica, ali ne mijenja mišićnu strukturu. Svi imaju različite problematične zone, mišići se izgrađuju i razvijaju na određeni način i ljudi to jednostavno moraju shvatiti", zaključuje Tracy.

Dvije vježbe za trbušne mišiće:Naziv: Trbušnjaci sa svijanjem jedne noge
Ciljano područje: Donji trbušni mišići
Opis: Lezite na leđa i ispružite obje noge, a ruke stavite iza vrata. Koljenom jedne noge krenite prema suprotnoj strani prsa, a drugu nogu držite potpuno ispruženu i naizmjence koristite obje noge

Naziv: Žablji trbušnjaci
Ciljano područje: Bokovi
Opis: Krenite u zgib sa skupljenim koljenima, a prilikom pružanja nogu ispružite i stopala što više prema van (kao kod žabljeg plivanja)

Piše: Maggie Samways, Metro World News
08.06.2009. 15:26:43
Novi komentar
nužno
nužno