« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina
MA DA?

Mršavljenje uz pomoć - soli?!

Iako zdravstveni stručnjaci ne preporučuju unos previše soli u organizam, novo istraživanje otkrilo je nešto potpuno novo o tom neizostavnom začinu

Sol vam zapravo pomaže u skidanju viška kilograma
Sol vam zapravo pomaže u skidanju viška kilograma (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

višak kilograma

,

sol

Sol je obično na vrhu liste namirnica koje treba izbjegavati ako želite skinuti višak kilograma, no novo istraživanje baca potpuno drugačiju sliku na ovu temu - sol je zapravo saveznik u skidanju kilograma?

Naime, istraživanje je pokazalo da veći unos soli u organizam ne uzrokuje nužno povećanu žeđ, ali da unatoč tome što ne pijete previše vode, češće morate mokriti.

To zapravo pokazuje da tijelo razgrađuje masnoću i pretvara je u tekućinu, a razlog tome je sol koju ste unijeli.

Ovo istraživanje pobija prethodno kojim se tvrdilo kako povećan unos slane hrane može dovesti do debljanja jer tijelo zadržava vodu u sebi.

Istraživači sa Sveučilišta Vanderbilt analizirali su ruske astronaute tijekom stimulacije putovanja u svemir. Studija je pokazala da, unatoč tome što su jeli slaniju hranu, astronauti nisu pili više vode.

No, zato su urinirali jednako kao da su pili više tekućine.

Objašnjenje za to je da je organizam 'razbijao' masnoću te proizvodio tekućinu.

"Samo je jedno objašnjenje za ovaj fenomen. Tijelo je moralo proizvoditi vodu kada je unos soli bio povećan - rekao je autor istraživanja dr. Jens Titze,

20.05.2017. 11:14:00
Novi komentar
nužno
nužno