« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 mjeseci i 1 dan
SAVJETI

Možete li se debljati od kave? O da...

kava sadrži kofein, što može dovesti do lošeg sna i veće žudnje za šećerom kod nekih pojedinaca, a oba faktora mogu negativno utjecati na težinu

I onda dodate svašta i onda...
I onda dodate svašta i onda... (Arhiva)
Više o

kava

,

debljina

,

debljanje

Kava je jedno od najpopularnijih pića na svijetu. Međutim, učinci kave na regulaciju težine su različiti. Njene prednosti uključuju kontrolu apetita i poboljšani metabolizam, što bi moglo pomoći u mršavljenju. Ipak, kava sadrži kofein, što može dovesti do lošeg sna i veće žudnje za šećerom kod nekih pojedinaca, a oba faktora mogu negativno utjecati na težinu. Osim toga, mnogi napitci od kave sadrže dodani šećer i previše kalorija.

Iako neka istraživanja pokazuju da kava može biti korisna za mršavljenje, ona također može negativno utjecati na težinu na nekoliko načina.

Kofein može poremetiti zdrave obrasce spavanja

Kofein djeluje kao stimulans blokirajući učinke adenozina, kemikalije u vašem mozgu koja vas čini pospanima.

Ovo može biti od pomoći ako vam je potreban dodatni udar energije. Međutim, ako se konzumira kasnije tijekom dana, kava može ometati vaše obrasce spavanja.

Zauzvrat, to može dovesti do debljanja. Loš san je povezan s većom tjelesnom težinom, povećanim apetitom i većom žudnjom za prerađenom hranom.

Popularni sastojci s kavom mogu dovesti do debljanja

Mnogi ljudi kavu povezuju sa slatkim zalogajem, poput peciva. To je zato što kofein mijenja vaš percipirani osjećaj slatkoće, što može rezultirati žudnjom za slatkom hranom.

Svakodnevno dodavanje međuobroka s visokim sadržajem šećera uz kavu može dovesti do konačnog debljanja.

Kako biste izbjegli želju za šećerom i potencijalno debljanje do kojeg može doći nakon konzumiranja visokokaloričnih slatkih poslastica, uživajte u kavi s namirnicama koje su izvor proteina i zdravih masnoća.

30.11.2023. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno