« Knjiga
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
PODRŽITE!

Moderna vremena pokreću projekt „Učinimo pisce vidljivijima!“

Projekt je u konkurenciji s 619 drugih projakata ušao u finale Natječaja za Zaba donacije 2011, pa ga treba podržati na Facebooku

Podržite projekt da dobije donaciju
Podržite projekt da dobije donaciju (Moderna vremena)
Više o

Facebook

,

Moderna vremena

,

ZABA donacije

Već duži niz godina hrvatskim se piscima i njihovim knjigama u medijima poklanja premalo pozornosti, stoga su se Moderna vremena u želji da promijene trenutno nepovoljno stanje odlučila za vrlo ambiciozan i zahtjevan projekt "Učinimo pisce vidljivijima!" (Interaktivni portal hrvatskih spisateljica i spisatelja). Projekt će "bez roka trajanja" putem novog, tehnološki inovativnog interaktivnog portala i mobilnih aplikacija osigurati veću vidljivost hrvatskih spisateljica i spisatelja kao i njihovih knjiga, poticati i istraživati čitanost (prodavanost, posuđivanost), te stvoriti živu online zajednicu autora i čitatelja.

Početak rada portala očekuje se početkom 2012. godine.

A evo kako u Modernim vremenima u najkraćim crtama opisuju svoj novi projekt:

Zamislite zaseban web portal na kojem možete pronaći interaktivne autorske profile živućih hrvatskih spisateljica i spisatelja. Zamislite da samostalno tražite i birate čiji ćete profil istražiti, pročitati biografiju ili bibliografiju objavljenih radova, pogledati naslovnice i informacije o pojedinim knjigama, kritičke tekstove o njima napisane, razgovore, eseje... a sve to prezentirano na pregledan i zanimljiv način, uz brojne fotografije i multimedijske dodatke.

Strani korisnici (među njima i literarni agenti) moći će u kratkim prevedenim sažecima pročitati najosnovnije informacije o autorima, pronaći potrebne kontakt podatke... I sve to na jednom mjestu.

Zamislite i da možete virtualno prolistati fragment iz još neobjavljene zbirke priča ili romana, knjige pjesama, drama... i da ste poželjeli nešto upitati autora, pa mu kroz obrazac "(p)ostavljate" pitanje. Ili da na forumu razmjenjujete dojmove o netom pročitanoj knjizi.

Zamislite i da klikom miša možete dobiti podatak kako se u knjižarama prodaje pojedina knjiga, ili koliko se ista posuđuje u knjižnici.

Projekt je u konkurenciji s 619 drugih projakata ušao u finale Natječaja za Zaba donacije 2011. , pa ako ga želite podržati i svojim glasom (glasovanje traje do 28. listopada u ponoć), i na taj način pomoći da se projektu osigura donacija neophodnu za njegovo pokretanje projekta, detaljnija uputstva kako to najjednostavnije učiniti možete pronaći na ovom linku:

21.10.2011. 12:03:30
Novi komentar
nužno
nužno