objavljeno 21.10.2011. 12:03:30
PODRŽITE!

Moderna vremena pokreću projekt „Učinimo pisce vidljivijima!“

Projekt je u konkurenciji s 619 drugih projakata ušao u finale Natječaja za Zaba donacije 2011, pa ga treba podržati na Facebooku

Podržite projekt da dobije donaciju
Podržite projekt da dobije donaciju (Moderna vremena)

Već duži niz godina hrvatskim se piscima i njihovim knjigama u medijima poklanja premalo pozornosti, stoga su se Moderna vremena u želji da promijene trenutno nepovoljno stanje odlučila za vrlo ambiciozan i zahtjevan projekt "Učinimo pisce vidljivijima!" (Interaktivni portal hrvatskih spisateljica i spisatelja). Projekt će "bez roka trajanja" putem novog, tehnološki inovativnog interaktivnog portala i mobilnih aplikacija osigurati veću vidljivost hrvatskih spisateljica i spisatelja kao i njihovih knjiga, poticati i istraživati čitanost (prodavanost, posuđivanost), te stvoriti živu online zajednicu autora i čitatelja.

Početak rada portala očekuje se početkom 2012. godine.

A evo kako u Modernim vremenima u najkraćim crtama opisuju svoj novi projekt:

Zamislite zaseban web portal na kojem možete pronaći interaktivne autorske profile živućih hrvatskih spisateljica i spisatelja. Zamislite da samostalno tražite i birate čiji ćete profil istražiti, pročitati biografiju ili bibliografiju objavljenih radova, pogledati naslovnice i informacije o pojedinim knjigama, kritičke tekstove o njima napisane, razgovore, eseje... a sve to prezentirano na pregledan i zanimljiv način, uz brojne fotografije i multimedijske dodatke.

Strani korisnici (među njima i literarni agenti) moći će u kratkim prevedenim sažecima pročitati najosnovnije informacije o autorima, pronaći potrebne kontakt podatke... I sve to na jednom mjestu.

Zamislite i da možete virtualno prolistati fragment iz još neobjavljene zbirke priča ili romana, knjige pjesama, drama... i da ste poželjeli nešto upitati autora, pa mu kroz obrazac "(p)ostavljate" pitanje. Ili da na forumu razmjenjujete dojmove o netom pročitanoj knjizi.

Zamislite i da klikom miša možete dobiti podatak kako se u knjižarama prodaje pojedina knjiga, ili koliko se ista posuđuje u knjižnici.

Projekt je u konkurenciji s 619 drugih projakata ušao u finale Natječaja za Zaba donacije 2011. , pa ako ga želite podržati i svojim glasom (glasovanje traje do 28. listopada u ponoć), i na taj način pomoći da se projektu osigura donacija neophodnu za njegovo pokretanje projekta, detaljnija uputstva kako to najjednostavnije učiniti možete pronaći na ovom linku:

21.10.2011. 12:03:30
http://m.metro-portal.hr/moderna-vremena-pokrecu-projekt-ucinimo-pisce-vidljivijima/64624/