« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 10 mjeseci
ZNATE LI?

Mačke su odlične za zdravlje

Život s macama može pozitivno utjecati na kardiovaskularni sustav te smanjiti rizik od pojave bolesti srca i krvnih žila

Mačke su super!
Mačke su super! (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

mačka

Američki izraz "crazy cat lady" već je ušao u naš rječnik te označava žene koje su lude za mačkama i ne mogu proći ulicom, a da se ne zaustave ako naiđu na jednu. Iako se oni koje ne vole mačke nad time zgražaju, novo je istraživanje pokazalo kako to i nije toliko loše.

Naime, na medicinskom portalu Psychological Medicine objavljeni su rezultati istraživanja koji pokazuju kako su ova dlakava stvorenja zapravo jako korisna kada je zdravlje u pitanju

Život s macama može pozitivno utjecati na kardiovaskularni sustav te smanjiti rizik od pojave bolesti srca i krvnih žila. "Smanjenji rizik od smrti od kardiovaskularnih bolesti je zabilježen upravo kod osoba koje su živjele s mačkom", navodi se u istraživanju.

Posjedovanje mačke može ozbiljno poboljšati vaše zdravstveno stanje.

Uz to što smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti, mogu smanjiti razinu stresa (pogotovo kod žena iznad 50 godina), a zvuk njihovog predenja ima "iscjeliteljske moći". Dakle, razgovaramo o magičnom biću. 

Zaključno, više ne slušajte nikoga tko umanjuje vašu ljubav prema macama. A uz to, mnoga su istraživanja dokazala kako su ljudi koji posjeduju macu jako inteligentni. 

10.07.2019. 17:02:42
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    11.07.2019. 09:43
    smiruju zivce ,volim se igrati s ,mačkama
Novi komentar
nužno
nužno