« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 mjeseci i 19 dana
SAVJETI

Loše je preskakati obroke?

Preskakanje obroka nekim se čini kao dobra ideja jer će, kako se uvjeravaju, uspjeti skinuti višak kilograma, no zapravo je potpuno obrnuto

Nije vam to baš pametno...
Nije vam to baš pametno... (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

debljina

,

preskakanje obroka

Određene stvari mogu nam pothvat skidanja kilograma još dodatno otežati. Kako objašnjava registrirana dijetetičarka Susan Bowerman za The Healthy, jedna navika sabotira naše mršavljenje a da toga nismo ni svjesni. Radi se o preskakanju obroka koje se nekim ljudima na prvu možda čini kao dobra taktika, ali to nikako nije. 

''Gotovo je logično misliti da ćete, ako preskočite neke obroke ili drastično smanjite unos hrane, izbaciti više kalorija tijekom dana i samim time lakše smršavjeti, ali to rijetko funkcionira na taj način'', objašnjava dijetetičarka koja dodaje kako često preskakanje obroka neizbježno dovodi do nekontrolirane gladi i prejedanja, a samim time i debljanja.

Umjesto toga, savjetuje da isplaniramo kako najbolje rasporediti dnevne kalorije na nekoliko manjih, ali češćih obroka. ''Lakše je kontrolirati porcije kada znate da ćete jesti svakih nekoliko sati'', kaže Bowerman.

Sve u svemu, trebali bi jesti barem tri obroka dnevno, to vam je jedina istina.

12.10.2023. 08:31:00
Novi komentar
nužno
nužno