« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
SAVJETI

Ljepota na prirodan način

Pridržavanje pravilne ishrane temeljene na biljkama bogatim prirodnim antibioticima i antioksidansima ključ je ljepote

Priroda ima sve što nam treba
Priroda ima sve što nam treba (Arhiva)
Više o

zdrava prehrana

,

ljepota

,

savjeti

Prirodna ljepota je najbolja moguća, naravno, a da biste je postigli, prvi korak koji morate napraviti je zdravo se hraniti.

Najvažniji rezultat zdrave prehrane je sjajna koža, izbjegavanje  upala za koje se smatra da ubrzavaju znakove starosti po cijelome tijelu i pridržavanje pravilne ishrane temeljene na biljkama bogatim prirodnim antibioticima i antioksidansima. Pomaže koži da se bori protiv raznih štetnih ekoloških čimbenika ili faktora.

Također se preporuča ograničenje unosa šećera, za kojeg se smatra da ima veliku ulogu u uništavanju kolagena u koži, što dovodi do pojave bora i starenja kože. Preporuča se redovito uzimanje hrane bogate šarenim voćem i povrćem tamnih listova, naročito onih u narančastim bojama, također uzimanje zdravih masnih kiselina (srdele i losos).

Ukoliko je vaš cilj poboljšanje kože i održavanje lijepog i mladog izgleda, potrebno je pridržavati se četiri savjeta u prehrani:

1. Zeleni čaj: Ovaj napitak nije ograničen samo za održavanje zdravog srca, on sadrži polifenol  ( snažni antioksidans ), koji pomaže tijelu da ojača svoju sposobnost eliminiranja raznih toksina i štiti kožu od ultraljubičastih zračenja. On također radi na obnovi mrtvih stanica kože, što su dokazala medicinska istraživanja. Preporuča se popiti nekoliko šalica čaja dnevno za postignuće dobrih i željenih rezultata.

Sva četiri savjeta pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
02.07.2018. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno