« Žene
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
DOSTA!

Koje odluke žene ne moraju nikome objašnjavati

Soljenje pameti nacionalni je sport u Hrvatskoj, no postoje neke stvari na koje žena jednostavno ne smije dozvoliti utjecaj sa strane

Morate li uvijek biti savršeni? NE!
Morate li uvijek biti savršeni? NE! (DeviantArt)
Više o

djeca

,

žene

,

seks

,

depilacija

,

udaja

,

odluke

Žene su pod velikim pritiskom medija i okoline da u svakom trenutku moraju biti savršene u svakom pogledu, no ipak postoje neke odluke u životu koje jednostavno moraju biti samo vaše i ničije druge.

Recimo, pitanje depilacije ... ne samo intimnih dijelova, već općenito. Društvo očekuje da sve bude uvijek glatko, meko kao svila i savršeno. E pa ne mora, i zbog toga se nikome ne trebate opravdavati.

Seks je jedna od stvari u kojoj odlučujete samo vi i ne smijete popustiti pred pritiscima okoline, bila to obitelj, prijateljice ili partner. Pritisak počinje već u pubertetu kad je važno kad ćete i s kim stupiti u prvi seksualni odnos, kad malo odrastete birate partnere prema svojim preferencijama, a ne po onome što misle prijateljice, udajete se za svog odabranika a ne roditeljskog, i taj mora poštovati vaše odluke i granice u krevetu. Točka.

Čim se završi fakultet, krenu pitanja o mužu i djeci. Neke žene to obave ranije, neke kasnije, a neke nikad. Svaka ima svoje razloge i ne treba ih opravdavati pred okolinom.

Jednako tako odabir karijere ili privatnog života i stambenog rješenja treba u životu ovisiti jedino o vama i vašim potrebama i željama, a te odluke tek ne trebate nikome obrazlagati osim samoj sebi. 

Sve u svemu, kad shvatite da je apsolutno sve u životu stvar vašeg osobnog izbora, bit ćete slobodni da to i napravite. Što prije, to bolje ...

24.10.2013. 20:00:55
Novi komentar
nužno
nužno