« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
KRRUUULLL

Koje namirnice smijete jesti kasno navečer

Umjesto da navalite na neke grickalice, složite sendvič iz snova ili se ubijete u čokoladi, pametnije bi bilo poslušati ove savjete

Orašasti plodovi se mogu umjereno jesti prije spavanja
Orašasti plodovi se mogu umjereno jesti prije spavanja (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdrava hrana

,

zobena kaša

,

hrana prije spavanja

,

koštuničavo voće

,

sok od trešnje

,

niskokalorični sir

Znate onaj osjećaj kad vam želudac zariče kao gladni lav u reklami, a već su kasni noćni sati? Naravno da znate, a znate i da nije dobro jesti nakon 18 ili 19 sati navečer, što su rekli svi nutricionisti.

E sad, umjesto da navalite na neke grickalice, složite sendvič iz snova ili se ubijete u čokoladi, pametnije bi bilo poslušati ove savjete i pojesti nešto što vam neće opteretiti želudac, a ipak ćete moći zaspati jer niste gladni.

Najbolji izbor za hranu prije spavanja je zobena kaša s mlijekom. Da, možda ne zvuči previše privlačno, ali brzo će vas zasititi, a ima dovoljno ugljikohidrata da se oslobodi serotonin koji će vam smiriti mozak i uspavati vas.

Pojedite malo niskokaloričnog sira. Magnezij iz sira umirit će vam mozak i poboljšati kvalitetu sna, uz to pojedite par krekera i spremni ste za krevet.

Vrlo sličan učinak ima i koštuničavo voće, jer je puno magnezija, pa pojedite nekoliko oraha ili badema, možda malo neslanog kikirikija. Naravno, nemojte navaliti i smazati cijelu vrećicu, već nekoliko komada bit će dovoljno.

Uz hranu, postoje i pića koja imaju sličan učinak, primjerice sok od trešanja. Dvije čaše dnevno, jedna ujutro i jedna navečer podignut će razinu melatonina koji poboljšava kvalitetu sna.

Za kraj, najstariji recept na svijetu, čaša mlijeka. Uz to što nam je to na neki način uprogramirano u glavu od malih nogu, mlijeko sadrži aminokiselinu triptofan koja poboljšava san.

Znači, kad se slijedeći put želudac javi oko ponoći, sjetite se ovih savjeta i zaspite sretni i siti.

14.03.2014. 20:03:00
Novi komentar
nužno
nužno