« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
SAVJETI

Koje anti-age proizvode trebate koristiti u kojim godinama

Godine nose svoje u svim segmentima, pa tako njega kože ne može biti jednaka u dvadesetima i četrdesetima, kažu stručnjaci nudeći savjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

retinol

,

antioksidansi

,

tridesete

,

četrdesete

,

anti aging krema

,

dvadesete

,

kozmetički proizvodi

,

salicilna kiselina

Lijepa koža jedno je od glavnih oružja svake žene, pa ne čudi prilična potrošnja kozmetičkih proizvoda još od ranih dvadesetih godina. No, s godinama se koža mijenja, pa se u određenom dobu trebaju koristiti određeni proizvodi.

>> Sedam smrtnih grijeha njege kože >>

Dvadesete

U dvadesetima se taman rješavate problema s prištićima uzrokovanih hormonalnim ludilom tinejdžerskih godina, pa je vrijeme da počnete preventivno djelovati kako bi u kasnijim godinama imali manje muke.

Sunce izaziva starenje kože, tako da su krema za sunčanje i antioksidansi nužni kako biste zaustavili štetu koju može napraviti pretjerano izlaganje sunčevim zrakama. Uz to koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu za otklanjanje sloja mrtve kože na površini, i to nakon jutarnjeg umivanja.

>> Kako se pravilno brinuti o koži >>

Tridesete

U tridesetima salicilna kiselina nije više dovoljna - potrebni su vam i pilinzi kako bi se uklonile mrtve stanice kože, retinol koji će ukloniti bore i akne pojačanom proizvodnjom kolagena i peptidi za čišćenje lica koji imaju isti učinak na sitne bore oko očiju.

>> Njega kože u zimskim danima >>

Četrdesete

U ovim je godinama najbolje koristiti blaga sredstva za čišćenje kože s glicerinom i ceramidima, kofein u kremama i gelovima za bore oko očiju i aktivne serume s faktorima rasta.

Naravno, uz sve to potrebno je povremeno napraviti neku hranjivu domaću masku za lice i zdravo živjeti, jer će tek tada sve te investicije pokazati da nisu promašene.

16.01.2015. 18:30:00
Novi komentar
nužno
nužno