objavljeno 16.01.2015. 18:30:00
SAVJETI

Koje anti-age proizvode trebate koristiti u kojim godinama

Godine nose svoje u svim segmentima, pa tako njega kože ne može biti jednaka u dvadesetima i četrdesetima, kažu stručnjaci nudeći savjete

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)

Lijepa koža jedno je od glavnih oružja svake žene, pa ne čudi prilična potrošnja kozmetičkih proizvoda još od ranih dvadesetih godina. No, s godinama se koža mijenja, pa se u određenom dobu trebaju koristiti određeni proizvodi.

>> Sedam smrtnih grijeha njege kože >>

Dvadesete

U dvadesetima se taman rješavate problema s prištićima uzrokovanih hormonalnim ludilom tinejdžerskih godina, pa je vrijeme da počnete preventivno djelovati kako bi u kasnijim godinama imali manje muke.

Sunce izaziva starenje kože, tako da su krema za sunčanje i antioksidansi nužni kako biste zaustavili štetu koju može napraviti pretjerano izlaganje sunčevim zrakama. Uz to koristite proizvode koji sadrže salicilnu kiselinu za otklanjanje sloja mrtve kože na površini, i to nakon jutarnjeg umivanja.

>> Kako se pravilno brinuti o koži >>

Tridesete

U tridesetima salicilna kiselina nije više dovoljna - potrebni su vam i pilinzi kako bi se uklonile mrtve stanice kože, retinol koji će ukloniti bore i akne pojačanom proizvodnjom kolagena i peptidi za čišćenje lica koji imaju isti učinak na sitne bore oko očiju.

>> Njega kože u zimskim danima >>

Četrdesete

U ovim je godinama najbolje koristiti blaga sredstva za čišćenje kože s glicerinom i ceramidima, kofein u kremama i gelovima za bore oko očiju i aktivne serume s faktorima rasta.

Naravno, uz sve to potrebno je povremeno napraviti neku hranjivu domaću masku za lice i zdravo živjeti, jer će tek tada sve te investicije pokazati da nisu promašene.

16.01.2015. 18:30:00
http://m.metro-portal.hr/koje-anti-age-proizvode-trebate-koristiti-u-kojim-godinama/89601/