« Zdravlje
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Kako sniziti tlak na prirodan način

Visoki krvni tlak jedna je od bolesti modernog doba koja u stopu prati pretilost, pošast koja se proširila svijetom

Prirodno je uvijek najbolje
Prirodno je uvijek najbolje (Arhiva)
Više o

visoki tlak

,

savjeti

,

tlak

,

snižavanje tlaka

Visoki krvni tlak muči sve više ljudi, pa su savjeti kako ga sniziti na prirodan način nisu na odmet, kako ne biste bili potpuno ovisni o lijekovima ili morali baš stalno biti ne dijeti. Ipak, ne zavaravajte se - iako su ovi postupci potvrđeni istraživanjima, niti jedan od nijh nije brzo rješenje, već treba proći određeno vrijeme da počnu djelovati.

Stoga, započnite s jednom od najvažnijih stvari za zdravlje - zdravim snom. Veće šanse za visok tlak imaju osobe koje spavaju pet sati li manje, a minimum zdravog sna je sedam sati. Večeri nemojte provoditi pred računalima, već zgrabite knjigu i uspavajte se na vrijeme. Osim na tlak, zdrav će san utjecati na vaše cjelokupno fizičko i psihičko zdravlje. 

Vježbanje je drugi dio priče, no ako vam to baš ne ide od ruke, bit će dobri i kućanski poslovi koje ne treba preskakati, štoviše, treba ih raditi sveki dan. Svakodnevno obavljanje takvih poslova ili rad u vrtu snizit će sistolički tlak za prosječno 13 bodova, a uz to će pojačana fizička aktivnost smanjiti masnoće u krvi.

Pokušajte, za promjenu, koristiti mozak .. šalimo se, naravno, ali ovdje ne mislimo na one svakodnevne aktivnosti koje su vam već prešle u naviku, nego počnite koristiti sve njegove skrivene moći. Jedno je istraživanje pokazalo da pacijenti mogu sniziti tlak za 13 bodova samo misleći na njega, a ako se malo uputite u zdravo disanje i biofeedback, možete vrlo brzo utjecati na automatizirane reakcije tijela i sniziti krvni tlak.

Za kraj, bacite se na meditaciju. Ne, ne mislimo na beskrajno buljenje u zid i povlačenje od svijeta, već jednostavne meditativne tehnike koje će vam dovesti um i tijelo u ravnotežu, naročito ako budete disciplinirani i radite ih svaki dan. Dovoljno je 20 minuta dnevno ...

08.05.2014. 16:45:00
Novi komentar
nužno
nužno