objavljeno 08.05.2014. 16:45:00
SAVJETI

Kako sniziti tlak na prirodan način

Visoki krvni tlak jedna je od bolesti modernog doba koja u stopu prati pretilost, pošast koja se proširila svijetom

Prirodno je uvijek najbolje
Prirodno je uvijek najbolje (Arhiva)

Visoki krvni tlak muči sve više ljudi, pa su savjeti kako ga sniziti na prirodan način nisu na odmet, kako ne biste bili potpuno ovisni o lijekovima ili morali baš stalno biti ne dijeti. Ipak, ne zavaravajte se - iako su ovi postupci potvrđeni istraživanjima, niti jedan od nijh nije brzo rješenje, već treba proći određeno vrijeme da počnu djelovati.

Stoga, započnite s jednom od najvažnijih stvari za zdravlje - zdravim snom. Veće šanse za visok tlak imaju osobe koje spavaju pet sati li manje, a minimum zdravog sna je sedam sati. Večeri nemojte provoditi pred računalima, već zgrabite knjigu i uspavajte se na vrijeme. Osim na tlak, zdrav će san utjecati na vaše cjelokupno fizičko i psihičko zdravlje. 

Vježbanje je drugi dio priče, no ako vam to baš ne ide od ruke, bit će dobri i kućanski poslovi koje ne treba preskakati, štoviše, treba ih raditi sveki dan. Svakodnevno obavljanje takvih poslova ili rad u vrtu snizit će sistolički tlak za prosječno 13 bodova, a uz to će pojačana fizička aktivnost smanjiti masnoće u krvi.

Pokušajte, za promjenu, koristiti mozak .. šalimo se, naravno, ali ovdje ne mislimo na one svakodnevne aktivnosti koje su vam već prešle u naviku, nego počnite koristiti sve njegove skrivene moći. Jedno je istraživanje pokazalo da pacijenti mogu sniziti tlak za 13 bodova samo misleći na njega, a ako se malo uputite u zdravo disanje i biofeedback, možete vrlo brzo utjecati na automatizirane reakcije tijela i sniziti krvni tlak.

Za kraj, bacite se na meditaciju. Ne, ne mislimo na beskrajno buljenje u zid i povlačenje od svijeta, već jednostavne meditativne tehnike koje će vam dovesti um i tijelo u ravnotežu, naročito ako budete disciplinirani i radite ih svaki dan. Dovoljno je 20 minuta dnevno ...

08.05.2014. 16:45:00
http://m.metro-portal.hr/kako-sniziti-tlak-na-prirodan-nacin/84849/