« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Kako smanjiti apetit

Sve što odlučimo u vezi prehrane lako pada u vodu kad nam se probudi apetit, pa evo nekoliko sjajnih trikova kako ga držati pod kontrolom

Kuhani krumpir kontrolirat će glad
Kuhani krumpir kontrolirat će glad (Shutterstock)
Više o

apetit

,

trikovi

,

smanjivanje apetita

,

kuhani krumpir

Dijeta može biti pažljivo isplanirana, hrana kupljena, no sve će to pasti u vodu kad se probudi apetit i navalite bez kriterija na sve što nađete u kuhinji. Tako je, zapravo, kontrola apetita možda i najvažnija stvar u dijetnom režimu prehrane, pa nije na odmet znati par trikova kojima ćete umiriti lava koji riče u želucu.

>> Hrana koja će vam smanjiti apetit >>

Za početak, neka vam kuhani krumpir bude češće na jelovniku, i to onaj kuhan u kori. Naime, na taj način dobit ćete sjajnu namirnicu bogatu nutricionističkim sastojcima, a istovremeno siromašnu kalorijama koja će vam napuniti želudac i dugo održati osjećaj sitosti.

>> Kako lako potisnuti želju za hranom >>

Masnoće ne smijete potpuno izbjegavati, jer najgora je ona dijeta koja izbacuje cijelu jednu skupinu namirnica. Stoga, zapamtite - komad mesa na tanjuru bolje će vas zasititi od bilo kojeg voća i povrća, a uz to je i zdrav (naravno, pripazite na način pripreme).

>> Vježbe koje smanjuju apetit >>

Iako će vam možda zvučati čudno, i vježbanje će vam smanjiti apetit. Na početku će uzrokovati pojačanu glad, no kad se uznojite ubrzat će metabolizam i smanjiti želju za hranom.

>> Začini koji smanjuju apetit >>

Još jedan savjet za kraj - kupite grejpfrut. Ova čudesna voćka regulira masnoće i razine šećera u krvi, a istraživanja su pokazala da osoba koja uz svaki obrok pojede pola grejpfruta ili popije svježe iscijeđeni sok prosječno izgubi 2 kg u tri mjeseca.

04.03.2015. 09:02:00
Novi komentar
nužno
nužno