objavljeno 04.03.2015. 09:02:00
SAVJETI

Kako smanjiti apetit

Sve što odlučimo u vezi prehrane lako pada u vodu kad nam se probudi apetit, pa evo nekoliko sjajnih trikova kako ga držati pod kontrolom

Kuhani krumpir kontrolirat će glad
Kuhani krumpir kontrolirat će glad (Shutterstock)

Dijeta može biti pažljivo isplanirana, hrana kupljena, no sve će to pasti u vodu kad se probudi apetit i navalite bez kriterija na sve što nađete u kuhinji. Tako je, zapravo, kontrola apetita možda i najvažnija stvar u dijetnom režimu prehrane, pa nije na odmet znati par trikova kojima ćete umiriti lava koji riče u želucu.

>> Hrana koja će vam smanjiti apetit >>

Za početak, neka vam kuhani krumpir bude češće na jelovniku, i to onaj kuhan u kori. Naime, na taj način dobit ćete sjajnu namirnicu bogatu nutricionističkim sastojcima, a istovremeno siromašnu kalorijama koja će vam napuniti želudac i dugo održati osjećaj sitosti.

>> Kako lako potisnuti želju za hranom >>

Masnoće ne smijete potpuno izbjegavati, jer najgora je ona dijeta koja izbacuje cijelu jednu skupinu namirnica. Stoga, zapamtite - komad mesa na tanjuru bolje će vas zasititi od bilo kojeg voća i povrća, a uz to je i zdrav (naravno, pripazite na način pripreme).

>> Vježbe koje smanjuju apetit >>

Iako će vam možda zvučati čudno, i vježbanje će vam smanjiti apetit. Na početku će uzrokovati pojačanu glad, no kad se uznojite ubrzat će metabolizam i smanjiti želju za hranom.

>> Začini koji smanjuju apetit >>

Još jedan savjet za kraj - kupite grejpfrut. Ova čudesna voćka regulira masnoće i razine šećera u krvi, a istraživanja su pokazala da osoba koja uz svaki obrok pojede pola grejpfruta ili popije svježe iscijeđeni sok prosječno izgubi 2 kg u tri mjeseca.

04.03.2015. 09:02:00
http://m.metro-portal.hr/kako-smanjiti-apetit/90379/