« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
SAVJETI :)

Kako skinuti salo s trbuha?

Svatko od nas deblja se na drugačiji način: netko ima jači torzo, netko donji dio tijela, no većina ima problema sa salom oko trbuha

Maknite taj trbuh! ;)
Maknite taj trbuh! ;) (Arhiva)
Više o

savjeti

,

salo

,

trbuh

Skidanje viška kilograma oko trbuha je velik problem, a kako se radi o visceralnim mastima koja nisu dobra za vaše zdravlje, ne postoji jedna formula koja djeluje na sve ljude jednako, jer svako tijelo ima drugačiji metabolizam i potrošnju kalorija unijetih s hranom i svatko od nas ima drugačije probleme.

Neki jako relativno lako mogu izgubiti mali višak, kod drugih se masnoća 'skuplja' na gornjem ili donjem dijelu tijela i ne mogu to nikad skinuti, dok je nekima najteže izgubiti salo oko trbuha. To je, zapravo, najčešći problem, a zanimljivo je da je upravo salo oko trbuha najlakše skinuti.

 

 

Uvođenje malih, ali značajnih promjena pomoći će vam u tome. Evo četiri savjeta koja su vrlo učinkovita:

Intervalni trening visokog intenziteta - intervalni trening visokog intenziteta podrazumijeva trening u kojem se smjenjuju razdoblja kardio vježbi s kratkim razdobljima intenzivnih anaerobnih vježbi te manje intenzivnim razdobljima oporavka. Vježbanje ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprječava ponovno dobivanje na težini, čime pomaže čovjeku da ostane u formi, prenose 24sata.

Manje šećera u prehrani - veliki broj prerađenih namirnica i pića koje konzumiramo prepun je šećera i kalorija. To se često odnosi i na hranu i pića koja su označena kao dijetni proizvodi - često su prepuni dodanog šećera i mogu uvelike pridonijeti debljanju. Važno je smanjiti unos takvih namirnica i zamijeniti ih boljim, zdravijim opcijama, koje sadrže manje šećera i manje kalorija, piše E-Times.

Povremeni post - povremeni post odnosi se na to da jedete samo u okviru određenog vremenskog razdoblja. Ako se radi ispravno, može pomoći u smanjenju tjelesne težine jer tijelo reagira na taj stres tako što poboljšava funkciju hormona, kako bi se olakšalo mršavljenje i sagorijevalo masnoće za energiju.

Ugljikohidrati - ugljikohidrati su odgovorni za mnogo tvrdoglave masnoće koja se tvrdoglavo drži za trbuh i ne možemo ju skinuti koliko god se trudili. Konzumiranje prerađenih ugljikohidrata, kao što su bijeli kruh, peciva, tjestenina, čips i slične grickalice, vrlo je štetno. Kako biste smršavili, posebno na trbuhu, važno je ograničiti konzumaciju ugljikohidrata i zamijeniti prerađene ugljikohidrate sporo otpuštajućim izvorima energije poput kvinoje ili smeđe riže.

 

25.01.2022. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    25.01.2022. 15:16
    Ti moraju samo bit na kruhu i vodi
Novi komentar
nužno
nužno