« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 8 mjeseci
STVARNO?

Kako šećer može biti dobar za vas

Bolje je pojesti cijelu voćku nego popiti sok, jer voćka sadrži vlakna koja će pomoći da tijelo iskoristi šećer postupno, a neće dovesti do naglogh porasta inzulina u organizmu

Med je najbolji izbor kad je šećer u pitanju
Med je najbolji izbor kad je šećer u pitanju (Arhiva)
Više o

voće

,

šećer

,

fruktoza

,

glukoza

Šećer je već neko vrijeme na vrhu omraženih namirnica koje treba izbjegavati, nije ga uspio potisnuti ni sveprisutni gluten, no i dalje ima onih koji smatraju da on i nije tako loš. Neurolog Drew Ramsay naglašava da moramo unositi šećer da bi naš mozak dobro funkcionirao, zbog čega je odlučio objaviti članak o dobrobiti šećera.

"Šećer je predsudna namirnica za vaš mozak. Šećer ga drži vitalnim i unapređuje mentalne sposobnosti", kaže dr. Ramsay te dodaje da je tome tako jer naš mozak koristi 400 kalorija glukoze svaki dan.

No, liječnik naglašava kako to ne znači da dnevno trebamo pojesti dvije čokolade, jer fruktoza koja se nalazi u prerađenoj hrani nije zdrava.

Treba jesti prirodne šećere, odnosno voće, javorov sirup ili med. Oni će nahraniti naš mozak. Također dodaje kako je bolje pojesti cijelu voćku nego popiti sok, jer voćka sadrži vlakna koja će pomoći da tijelo iskoristi šećer postupno, a neće dovesti do naglogh porasta inzulina u organizmu.

Glukoza se ne nalazi samo u voću, ima je primjerice i u kelju, stoga je najzdravije rješenje za naš mozak, ali i ostale organe da jedemo puno voća i povrća.

14.09.2017. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno