« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 6 mjeseci
PRIPAZITE

Kako sami upropaštavamo svoj danim jutarnjim navikama

Kažu da se po jutru dan poznaje, pa ako ujutro napravite neke loše stvari, one će vas definitivno progoniti cijeli dan, stoga promijenite navike

Koliko puta odgađate alarm?
Koliko puta odgađate alarm? (Shutterstock)
Više o

doručak

,

ustajanje

,

jutro

,

istezanje

,

jutarnje navike

Jutro je ono doba dana kad postavljamo temelje za sve što će nam se dogoditi, određujemo raspoloženje i još milijun sitnica koje bi nam navečer mogle sjesti na glavu težinom slona. Stoga, evo par pogrešnih navika koje pod hitno trebate ispraviti ...

Odgađanje alarma - ako spadate u one koji odgode alarm barem nekoliko puta prije nego što se ustanete, nemojte se čuditi što ste stalno loše volje. Naime, na taj način narušavate ciklus spavanja i bit ćete pospaniji nego što bi bili da ste se odmah ustali.

Jutarnje razgibavanje - tijekom noći mišići i kosti mogu se ukrutiti, pa nemojte iskakati iz kreveta kako se ne bi ozlijedili. Ustanite polako i lagano se razgibajte prije odlaska u kupaonicu, čisto da se mišići i zglobovi probude.

Jutarnja tjelovježba - najbolje doba za tjelovježbu je upravo jutro, jer će našem tijelu dati do znanja da je došao dan, napunit će vas energijom i omogućiti vam bolje raspoloženje navalom endorfina.

Doručak - ne bi ga smjeli preskakati, no jednako tako ne bi se trebali napuniti ugljikohidratima jer će vam oni dati samo kratkotrajan osjećaj energije, nakon čega ćete se ubrzo osjećati kao ispuhani balon. Uravnotežen doručak pun proteina, s druge strane, dat će vam snage sve do ručka.

Provjeravanje poruka i mailova - ako svoj tek probuđeni mozak izložite mailovima, porukama i vijestima, potičete um na kritiku i osudu, umjesto na pozitivno razmišljanje. Ako ste već takav ovisnik da morate imati telefon u ruci rano ujutro, radije pogledajte neki smiješni video koji će vam podići raspoloženje.

17.11.2015. 09:01:00
Novi komentar
nužno
nužno