« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
MLJAC

Kako napraviti najbolje zobene pahuljice?

Kada govorimo o zdravom, zasitnom i kvalitetnom obroku, zobene pahuljice su uvijek među prvim izborima mnogima

Evo savršenog recepta
Evo savršenog recepta (Arhiva)
Više o

hrana

,

zdravlje

,

zobene pahuljice

Jutro je dio dana kad bi trebali pojesti neki dobar doručak da nam dan bude zdrav i dobar, a jedana od najčešćih su - zobene pahuljice.

Kao što znamo, jako ih je jednosvno napraviti: samo ostavimo pahuljice u mlijeku ili jogurtu i za to vrijeme peremo zube, oblačimo se i spremamo.

Vrlo često ih spojimo s raznim voćem, orašastim plodovima, medom, sjemenkama, mogu vam dosaditi. Isprobajte ovaj jednostavni način pripreme i dobit ćete neki sasvim novi okus, piše Real Simple.

Rješenje je jednostavno - tostiranje!. To će zobi dodati složenost i bogat okus poput karamele, bez potrebe za ubacivanjem dodatnih sastojaka.

Jednostavno zagrijte tavu na srednje jakoj vatri, ubacite zob i tostirajte je nekoliko minuta. Često miješajte kako ne bi izgorjela i pazite na boju, a kad izgleda pomalo smeđe i odaje aromatičan miris, spremna je.

Ova metoda djeluje putem reakcije Maillard ili interakcije između aminokiselina i šećera u hrani. Maillardova reakcija ne uključuje samo promjenu boje već daje zapanjujuće pečene arome i okuse jelima koja ih čine tako primamljivima.

Stoga, isprobajte već sada!

07.03.2021. 09:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    07.03.2021. 10:09
    odlično
Novi komentar
nužno
nužno